AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérműszíj készlet választása.

Vezérműszíj készlet áll egy keresztbordás szíjból, vagy más néven a fogasszíj, amely pontos szinkronhajtást tesz lehetővé, továbbá görgők készletet is tartalmaz csavarokkal.

Vezérműszíj készlet, hogy mindent egyszerre cseréljen.

Vezérműszíj készlet nagy igénybevételnek kitett autóalkatrész szett, ez hajtja a motorok szelepeit működtető vezérműtengelyeket. Régebben a vezérműszíj munkáját egy lánchajtás végezte el, de egy ideje korszerű kompozit anyagokból (üvegszál, kevlár) is lehet készíteni vezérműszíjakat, ezeknek pedig számos előnyük van.


Keresse meg autójához megfelelő vezérműszíj készletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Nem árt nekik a motorolaj és a hűtőfolyadék, hőállóak és nem nyúlnak. Ráadásul ezek a korszerű vezérműszíj készletek halkabbak és könnyebbek is. Tekintse meg további szíjhajtás termékkínálatunkat!

Az alábbi márkakínálatunkban biztos megtalálja az Önnek és autójának megfelelő minőséget:

Ruville vezérműszíj készlet

Contitech vezérműszíj készlet

Bosch vezérműszíj készlet

Dayco vezérműszíj készlet

Gates vezérműszíj készlet

Skf vezérműszíj készlet

Ina vezérműszíj készlet

Mikor cseréljünk vezérműszíjat készletben?

Bár elég nagy vita zajlik az interneten arról, hogy mikor kell cserélni a vezérműszíj készletet, az évek számítanak-e, vagy a gyárilag előírt, típustól függően 60-90 ezer kilométernyi futás, nem érdemes kockáztatni egy vezérműszíj szakadást. Ha elértük a gyárilag ajánlott csereperiódust kilométerben, irány a szerviz, de akkor is, ha kevesebbet használtuk a kocsit, de már öt vagy hat éves, hiszen a gumi öregszik. A vezérműszíj állapota pedig nem ellenőrizhető megbízhatóan... A cserénél arra sem árt figyelni, mi a vezérműszíj készlet tartalma. Ez jellemzően 1 db fogasszíj és 1 db görgő (feszítőgörgő), de van olyan szett, amely ezen felül 2 db szimmeringet is tartalmaz. Mint szinte minden alkatrésznél, ebben az esetben is érdemes megbízható márkák termékeit vásárolni. Ilyen egyebek között a Contitech, a Dayco vezérműszíj készlet, az SKF,  Gates vezérműszíj készletek. Ruville vezérműszíj készletek webáruházunkban országosan legjobb árakon vásárolhatóak meg.

Vezérműszíj készlet vásárlása a legjobb áron