AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérműszíj készlet választása.

A vezérműszíj készlet egy keresztbordás szíjból vagy fogasszíjból áll, amely pontos szinkronhajtást tesz lehetővé, továbbá görgő készletet is tartalmaz csavarokkal. Termékválasztékunkban minden egyéb autó ékszíj, hosszbordás szíj, vezérműszíj és görgő alkatrészek is ugyanúgy megtalálhatóak.

Vezérműszíj készlet, hogy mindent egyszerre cseréljen

A vezérműszíj készlet nagy igénybevételnek kitett autóalkatrész szett, ami a vezérműtengelyeket működtető motorszelepeket mozgatja. Egy ideje korszerű kompozit anyagokból (üvegszál, kevlár) is lehet készíteni vezérműszíjakat, ezeknek pedig számos előnyük van.


Keresse meg az autójához megfelelő vezérműszíj készlet alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Nem árt nekik a motorolaj és a hűtőfolyadék, hőállóak, és nem nyúlnak. Ráadásul ez a modern vezérműszíj készlet halkabb és könnyebb is.

 

Az alábbi márkakínálatunkban biztos megtalálja az Önnek és autójának megfelelő minőséget:

Ina vezérműszíj készlet

Contitech vezérműszíj készlet

Skf vezérműszíj készlet

Dayco vezérműszíj készlet

Gates vezérműszíj készlet

Mikor cseréljünk vezérműszíjat készletben?

Bár elég nagy vita zajlik az interneten arról, hogy mikor válik cserélendővé a vezérműszíj készlet, az évek számítanak-e, vagy a gyárilag előírt, típustól függően 60-90 ezer kilométernyi futás, semmiképp se kockáztass egy esetleges szíjszakadást. Légy tisztában a kocsid gyárilag javasolt kilométeres csereperiódusával, és ha eléri, akkor minél előbb vidd el szervizbe. Akkor is érdemes, ha nem hajtod olyan sokat az autót, de már öt vagy hatéves, hiszen a szíj gumianyaga öregszik. A vezérműszíj állapotát pedig nem tudod teljes megbízhatósággal ellenőrizni… A cserénél arra sem árt figyelni, mit tartalmaz pontosan a vezérműszíj készlet. Ez jellemzően 1 db fogasszíj vagy bordásszíj, valamint 1 db feszítőgörgő, de van olyan szett, amely ezen felül 2 db szimmeringet is tartalmaz. Mint szinte minden alkatrésznél, ebben az esetben is érdemes megbízható márkák termékeit vásárolni. Ilyen egyebek között az Ina, a Contitech, a Dayco, az SKF, Gates készlet. 

 

A legjobb azonban, és csak akkor érezheti magát és autóját biztonságban, ha a vezérműszíj mellett a feszítőgörgőt, a vezetőgörgőt, és – amelyik autóban van – a vízszivattyút is kicserélteti egyszerre. Ezeknek a vezérlés alkatrészeknek tökéletes összhangban kell működniük egymással. Amennyiben autószervizbe viszi vezérlés cserére kocsiját, ott is biztosan ezt fogják javasolni ezzel is megelőzendő a különböző garanciális problémákat.

 

Vezérműszíj készlet vásárlása a legjobb áron