AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérműszíj készlet választása.

Vezérműszíj készlet áll egy keresztbordás szíjból, vagy más néven a fogasszíj, amely pontos szinkronhajtást tesz lehetővé, továbbá görgők készletet is tartalmaz csavarokkal. Termékválasztékunkban minden egyéb autó ékszíj, hosszbordás szíj, vezérműszíj és görgő alkatrészek is ugyanúgy megtalálhatóak.

Vezérműszíj készlet, hogy mindent egyszerre cseréljen.

Vezérműszíj készlet nagy igénybevételnek kitett autóalkatrész szett, ez hajtja a motorok szelepeit működtető vezérműtengelyeket. Régebben a szíj munkáját egy lánchajtás végezte el, de egy ideje korszerű kompozit anyagokból (üvegszál, kevlár) is lehet készíteni vezérműszíjakat, ezeknek pedig számos előnyük van.


Keresse meg az autójához megfelelő vezérműszíj készlet alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Nem árt nekik a motorolaj és a hűtőfolyadék, hőállóak és nem nyúlnak. Ráadásul ez a korszerű vezérműszíj készlet halkabb és könnyebb is.

 

Az alábbi márkakínálatunkban biztos megtalálja az Önnek és autójának megfelelő minőséget:

Ruville vezérműszíj készlet

Contitech vezérműszíj készlet

Bosch vezérműszíj készlet

Dayco vezérműszíj készlet

Gates vezérműszíj készlet

Skf vezérműszíj készlet

Ina vezérműszíj készlet

Mikor cseréljünk vezérműszíjat készletben?

Bár elég nagy vita zajlik az interneten arról, hogy mikor válik cserélendővé a vezérműszíj készlet, az évek számítanak-e, vagy a gyárilag előírt, típustól függően 60-90 ezer kilométernyi futás, nem érdemes kockáztatni egy szíjszakadást. Ha elértük a gyárilag ajánlott csereperiódust kilométerben, irány a szerviz, de akkor is, ha kevesebbet használtuk a kocsit, de már öt vagy hat éves, hiszen a gumi öregszik. A szíj állapota pedig nem ellenőrizhető megbízhatóan... A cserénél arra sem árt figyelni, mi a vezérműszíj készlet tartalma. Ez jellemzően 1 db fogasszíj és 1 db görgő (feszítőgörgő), de van olyan szett, amely ezen felül 2 db szimmeringet is tartalmaz. Mint szinte minden alkatrésznél, ebben az esetben is érdemes megbízható márkák termékeit vásárolni. Ilyen egyebek között a Contitech, a Dayco, az SKF, Gates készlet. Ruville készlet webáruházunkban országosan legjobb árakon vásárolható meg.

Vezérműszíj készlet vásárlása a legjobb áron