AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérműszíj fedél választása.

Vezérműszíj fedél védi a vezérműszíjat elsősorban a külső mechanikus behatásoktól, de a vegyi szennyeződésektől is, amivel nem csak a meghibásodás esélyét csökkenti, de növeli a szíj élettartamát is. Tekintse meg teljes autó ékszíj, hosszbordás szíj, vezérműszíj és görgő kínálatunkat!

A vezérműszíj fedél funkciója

A vezérműszíj fedél az utóbbi időben a vezérműlánc helyett elterjedt szíj működését teszi biztonságosabbá. Az általában műanyagból készült, és a vezérműszíj pályáját pontosan lekövető takaró alkalmatosság védi a szíjat attól, hogy a motortérbe felverődő tárgyak kárt okozzanak benne, vagy a szennyeződések könnyen elérjék a szíjat,...


Keresse meg az autójához megfelelő vezérműszíj fedél alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...esetleg a tárcsa és a szíj közé kerülve felgyorsítsák a szíj kopását, szélsőséges esetben akadályozzák a szíj futását. Arra is jó a fedél, hogy az olajat és egyéb, a szíj anyagára veszélyes vegyületeket távol tartsa.

 

A fedél cseréje

Vezérműszíj fedélA fedél úgy tölti be a feladatát, hogy a vezérműszíj, illetve a vezérműszíj tárcsát érő traumákat felfogja, vagyis azok helyett maga szenvedi el a sérüléseket. Ebből eredően könnyen előfordulhat, hogy eltörik, megreped, anyaga elhasználódik és lötyögni kezd a helyén. Ilyenkor nem marad más hátra, mint a csere, amire mindig kerítsünk alkalmat, ugyanis a feladatát betölteni képtelen fedél már nem védi eléggé a vezérműszíjat és ezzel nagyobb kár forrása lehet, mint amilyen költséggel a cseréje jár.