AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérműszíj és vízpumpa készlet választása.

Vezérműszíj és vízpumpa készlet a hűtővizet a hengerfej és a hűtő között keringeti, ezért a motor-hűtőrendszer az egyik, ha nem a legfontosabb elemének számít. Hatékony működését a ventilátorral együtt a termosztát vezérli. A Kovács autó ékszíj, hosszbordás szíj, vezérműszíj és görgő webáruház termékpalettáján nem csak ilyen készleteket talál, tekintse meg teljes választékunkat.

Új vezérműszíj és vízpumpa készlet az autó vízkeringető rendszerének hibátlan hajtásához!

A vízpumpa cseréje akkor válik elkerülhetetlenné, ha ez a viszonylag nagy teljesítményű szivattyú annyira elhasználódott, hogy az általános felújítása, tisztítása sem segítene rajta. Azt lehet mondani, hogy vízszivattyú hiba esetén a leggyakoribb megoldás a cseréje. Lényegesen ritkább a felújítása vagy a javítása.


Keresse meg az autójához megfelelő vezérműszíj és vízpumpa készlet alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A vízpumpa működésének leggyakoribb hibája, hogy meghibásodik az az ékszíj, amely a szivattyú meghajtásáról gondoskodik. Az sem ritkán fordul elő, hogy a belsejében megreped a műanyag kerék, ami vészesen lecsökkenti a teljesítményét.

Vezérműszíj és vízpumpa készlet

Az autó vízszivattyújának hibája a motort is rongálja.

A vízszivattyú, és rajta keresztül a gépkocsi hűtőrendszerének elégtelen működése komoly bajokat okozhat a motorban, már csak azzal is, hogy a túlhevülés miatt romlik a kenőanyagok hatékonysága, fokozódik a motor súrlódó alkatrészeinek igénybevétele. Nem szabad tehát lazára venni, ha a vízpumpa meghibásodásának jeleit tapasztaljuk! Nem nagy ördöngösség kicserélni, csupán csak egy fogóra van szükség a művelethez. Ez gyakorlatilag egy állítható csőfogó, vagyis egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy a vízpumpa fogó valami különleges szerszám lenne, ami meg látszik a nem túl magas beszerzési árában is.