AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szíjkészlet választása.

A szíjkészlet az az alkatrész, amely megkönnyíti az autóban a hosszbordás szíjak cseréjét, amelyeket igen gyakran használunk. A szíjkészlet tartalmaz szíjvezető görgőket, feszítő görgőt, illetve hosszbordás szíjat is, és ezek a szíjkészletek már lassan teljesen kiszorították a hagyományos ékszíjakat. Szíjkészletet legkönnyebben alkatrész üzletekből, illetve alkatrész webáruházakból lehet vásárolni. Nálunk nem csak ezek, de egyéb autó ékszíj, hosszbordás szíj, vezérműszíj és görgő alkatrészek is megrendelhetőek.

A szíjkészletek fontossága és cseréje

A modern motorok esetében a hosszbordás szíjak egyre nagyobb teljesítménnyel rendelkező, és egyre több segédberendezést kell hajtsanak. Ezek a szíjak a főtengelyről viszik át a nyomatékot a klíma kompresszorokra, a generátorokra, a vízszivattyúkra, valamint a szervószivattyúkra is. A szíjkészlet ezért nyúlik, kopik, hiszen komoly erőhatásnak van kitéve. Amennyiben a szíjkészlet teljesen elkopik és már használhatatlan, akkor eljött az ideje a szíjkészlet cserének. A szíjkészlet cseréje bár nem tűnik a legnehezebb feladatnak, viszont mégis az, és mindenképpen egy megbízható autószervizre kell bízni a cserét, akik rendelkeznek a megfelelő szakértelemmel és szerszámokkal az ilyen cseréhez.


Keresse meg az autójához megfelelő szíjkészletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A szíjkészletek tartalma

szíjkészlet A feszítő görgő nagyon fontos része a szíjkészletnek, és amikor kopásról van szó, akkor nemcsak a hossz bordás szíj az, ami kopik, hanem a szíj feszítőgörgője is elhasználódik idővel. A kisebb mértékű kopást még akár korrigálni is lehet egy lézeres bemérés után, viszont ha a bemérés után sem feszül a szíj rendesen, akkor mindenképpen ki kell cserélni az alkatrészt. Ha eljött az ideje a szíj cseréje, akkor ezzel együtt a görgőket is ki kell majd cserélni. A szíjtárcsa vezetőgörgő azt biztosítja, hogy mindig optimális legyen a szíj vezetése, hogy semmiképp se forduljon elő szíjkopás, hiszen ez csökkenti az alkatrész élettartamát és annak hatásfokát is.