AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Rugalmas kuplunghüvely választása.

Rugalmas kuplunghüvely segítségével megakadályozható a szíjfeszítő görgők és egyéb forgó alkatrészek káros rezgése, ami ronthatja a működésük hatékonyságát. Ha autójához nem csak kuplunghüvely, de valamilyen más autó ékszíj, hosszbordás szíj, vezérműszíj és görgők is kellenek, tekintse meg teljes kínálatunkat.

A rugalmas kuplunghüvely szerepe

Rugalmas kuplunghüvely beépítésével teszik még biztonságosabbá és hatékonyabbá a szíjfeszítő görgők működését. A gumiból készült, egészen egyszerű segédalkatrész az autókban nagy számban használt hosszbordás szíjmeghajtásnál alkalmazott szíjfeszítő görgőknél fordul elő a leggyakrabban.


Keresse meg autójához megfelelő rugalmas kuplunghüvelyt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A rezgések amortizációjával a rugalmas kuplunghüvely csökkenti a feszítőgörgőkön a szíjak hatására fellépő rezgést, amivel nem csak a görgőt kíméli, de a meghajtó szíjat is, mert az kevésbé leng ki és így ritkábban szakad el.

Rugalmas kuplunghüvely

A rugalmas kuplunghüvely beszerzése

A rugalmas kuplunghüvelyt utólag is be lehet szerelni az adott feszítőgörgőre. Ehhez ki kell választani és meg kell vásárolni a megfelelő méretű kuplunghüvelyt. Ma már nem ritka, hogy a feszítőgörgő már a rugalmas kuplunghüvellyel és a gyűrűt rögzítő alaptartóval kerül forgalomba, tehát ilyenkor nem kell vesződni a szükséges méretű kuplunghüvely megtalálásával, viszont mélyebben kell a zsebbe nyúlni. Ezért az ilyen komplettet akkor érdemes megvásárolni az egyedi kuplunghüvely helyett, ha maga a szíjfeszítő görgő is cserére szorul.