AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hosszbordás szíj szíjtárcsa vezetőgörgő választása.

Hosszbordás szíj szíjtárcsa vezetőgörgő biztosítja, hogy a szíj vezetése optimális legyen, ne forduljon elő szíjcsapkodás, ami a szíj nagyobb igénybevétele miatt csökkenti annak élettartamát, de a hatásfokát is. Webáruházunkban nem csak vezetőgörgők, de egyéb autó ékszíj, hosszbordás szíj, vezérműszíj és görgők vásárlása is ugyanúgy lehetséges.

A vezetőgörgő a szíjtárcsa feszítő munkáját segíti

Napjainkban a legtöbb járműben hosszbordás ékszíjat használnak, mert ezek jobban működnek a ma gyártott autók kisebb, összetettebb motortereiben, ahol korlátozott a hely, és egyetlen rugalmas hosszbordás ékszíj képes ellátni azt a feladatot, amelyhez korábban több sima ékszíjra volt szükség. Az ékszíjnak folyamatosan feszesnek kell lennie.


Keresse meg az autójához megfelelő hosszbordás szíj szíjtárcsa vezetőgörgő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezt ma már automatikus szíjfeszítő biztosítja, ami egy szíjtárcsához kapcsolódó, kis doboz, melyben egy erős rugó és egy csillapító szerkezet található. A szíjtárcsa képes elfordulni a rugó háza körül, és állandó feszítő erőt fejt ki az ékszíjra. A vezetőgörgő ennél sokkal egyszerűbb, mert csak egy szabadonfutó kerék, amely körül az ékszíj fut. A feladata az optimális futásirány fenntartása és a szíj csapkodásának megakadályozása.

Hosszbordás szíj szíjtárcsa vezetőgörgő

A megfelelő szíjfeszültség nélkül nincs szíjhajtás

A hosszbordás szíj nem csak rosszul hajtja a segédberendezéseket, ha nincs kellően megfeszítve, de sokkal gyorsabban tönkre is megy. Ezért van szükség a feszítőgörgőkre. Csakhogy az is idő előtti kopást és működési zavart okozhat, ha a szíj nem a megfelelő pályán mozog. A legfontosabb, hogy a meghajtó és a meghajtott tengelyek párhuzamosak legyenek, mert ha szöget zárnak be, akkor a tárcsa túlságosan koptatja a szíjat. Csakhogy az is ezzel jár, ha a hosszabb szíj kileng. Ennek kiküszöböléséhez van szükség a szíjtárcsa vezetőgörgő alkatrészre, amit természetesen ugyanolyan körültekintően kell beállítani, mint a szíjtárcsákat, mert hibás beállítása a szíjtárcsákhoz hasonlóan tönkre teheti az ékszíjat.