AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hosszbordás szíj rezgéscsillapító választása.

Hosszbordás szíj rezgéscsillapító teszi lehetővé, hogy a szíj a lehető leghatékonyabban adja át az egyik forgó alkatrészről az energiát a másik alkatrésznek, aminek egyik fontos feltétele, hogy az alkatrész ne rezegjen be. Webáruházunkban nem csak rezgéscsillapító, de számos egyéb autó ékszíj, hosszbordás szíj, vezérműszíj és görgők is kaphatóak.

Hosszbordás szíj rezgéscsillapító feladata

A hosszbordás szíj rezgéscsillapító valójában nem más, mint egy rugó, ami megnyúlva, vagy összehúzódva amortizálja a rezgési energiát. A rugó maga lehet egy sima fémrugó, gázrugó, de akár csak egy gumiból készül szilent is. Mindegyik alkalmas a feladatra. Hogy melyiket alkalmazzák, az attól függ, milyen nagy rezgési energia keletkezik a szíjban,...


Keresse meg autójához megfelelő hosszbordás szíj rezgéscsillapító alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...ami viszont a meghajtott tengelyek méretével, a szíj hosszával és feszességével arányosan változik. A rezgés mérséklése egyébként azért fontos, mert a berezgő hosszbordás szíj gyorsabban kopik és kisebb hatékonysággal működik, veszélyezteti a meghajtott berendezések működését.

Hosszbordás szíj rezgéscsillapító

Rezgéscsillapító mellett más segédeszközökre is szükség van

Ahhoz, hogy ez a rendkívül gyakori erőátviteli megoldás valóban jól működjön. Az úgy nevezett feszítőgörgő segítségével lehet elérni, hogy a hosszbordás szíj, amely átviszi az erőt – például - a forgattyús tengely szíjtárcsájáról valamilyen szíjhajtású segédberendezésre, folyamatosan és egész élettartama alatt megfelelően megfeszített állapotban legyen. A rezgéscsillapító, a feszítő és a vezető görgők együtt biztosítják, hogy a lehető legkevesebb meghibásodással, a leghosszabb ideig működjenek a szivattyúkat, ventilátorokat, pumpákat, áramfejlesztőket meghajtó hosszbordás szíjrendszerek az autókban.