AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hosszbordás szíj rezgéscsillapító választása.

Hosszbordás szíj rezgéscsillapító teszi lehetővé, hogy a hosszbordás szíj a lehető leghatékonyabban adja át az egyik forgó alkatrészről az energiát a másik alkatrésznek, aminek egyik fontos feltétele, hogy a szíj ne rezegjen be.

Hosszbordás szíj rezgéscsillapító feladata

A hosszbordás szíj rezgéscsillapító valójában nem más, mint egy rugó, ami megnyúlva, vagy összehúzódva amortizálja a rezgési energiát. A rugó maga lehet egy sima fémrugó, gázrugó, de akár csak egy gumiból készül szilent is. Mindegyik alkalmas a feladatra. Melyiket alkalmazzák, az attól függ, milyen nagy rezgési energia keletkezik a hosszbordás szíjban,...


Keresse meg autójához megfelelő hosszbordás szíj rezgéscsillapítót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...ami viszont a meghajtott tengelyek méretével, a szíj hosszával és feszességével arányosan változik. A rezgés mérséklése egyébként azért fontos, mert a berezgő hosszbordás szíj gyorsabban kopik és kisebb hatékonysággal működik, veszélyezteti a meghajtott berendezések működését. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Hosszbordás szíj rezgéscsillapító

Hosszbordás szíj rezgéscsillapító mellett más segédeszközökre is szükség van

Ahhoz, hogy ez a rendkívül gyakori erőátviteli megoldás valóban jól működjön. Az úgy nevezett feszítőgörgő segítségével lehet elérni, hogy a hosszbordás szíj, amely átviszi az erőt – például - a forgattyús tengely szíjtárcsájáról valamilyen szíjhajtású segédberendezésre, folyamatosan és egész élettartama alatt megfelelően megfeszített állapotban legyen. A hosszbordás szíj rezgéscsillapító, a feszítő és a vezető görgők együtt biztosítják, hogy a lehető legkevesebb meghibásodással, a leghosszabb ideig működjenek a szivattyúkat, ventilátorokat, pumpákat, áramfejlesztőket meghajtó hosszbordás szíjrendszerek az autókban.