AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hosszbordás szíj készlet választása.

Hosszbordás szíj készlet könnyíti meg az autóinkban manapság igen gyakran használt hosszbordás szíjak cseréjét. A készlet általában feszítő görgőt, szíjvezető görgőket és hosszbordás szíjat tartalmaz.

A hosszbordás szíjak lassan kiszorítják a hagyományos ékszíjakat

A modern motorokban a hosszbordás szíjaknak egyre több és egyre nagyobb teljesítményű segédberendezéseket kell hajtaniuk. A főtengelyről kell átvinniük a nyomatékot a generátorokra, a klíma kompresszorokra, a kormány szervószivattyúkra és a vízszivattyúkra. A hosszbordás szíjak nagy erőhatásnak vannak kitéve, kopnak nyúlnak.


Keresse meg autójához megfelelő Hosszbordás szíj készletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ahhoz, hogy jól elláthassák a feladatukat, mindig a kellő erővel megfeszített állapotban kell lenniük. Ellenkező esetben megcsúsznak és nem tudják átadni a szükséges energiát a meghajtott tengelyeknek. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Hosszbordás szíj készlet

A hosszbordás szíjkészletben minden segédeszköz megtalálható

A hosszbordás szíjkészlet fontos eleme a feszítő görgő. Nem csak a hossz bordás szíj kopik, használódik el idővel, de a hosszbordás szíj feszítőgörgő is. Bizonyos mértékű kopást, vagy elállítódást még korrigálni lehet a megfelelő lézeres bemérés után, de ha ez nem használ, vagyis a szíj továbbra sem feszül a kellő mértékben, csúszik, akkor elkerülhetetlen az alkatrész cseréje. Nagyon fontos azt is tudomásul venni, hogy a hosszbordás szíj feszítőgörgőt akkor is ki kell cserélni, amikor csak simán szíjat cserélünk. Hosszbordás szíj szíjtárcsa vezetőgörgő biztosítja, hogy a szíj vezetése optimális legyen, ne forduljon elő szíjcsapkodás, ami a szíj nagyobb igénybevétele miatt csökkenti annak élettartamát, de a hatásfokát is.