AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hosszbordás szíj készlet választása.

Hosszbordás szíj készlet könnyíti meg az autóinkban manapság igen gyakran használt szíjak cseréjét. A készlet általában feszítőgörgőt, szíjvezető görgőket és hosszbordás szíjat tartalmaz. Ha egyéb autó ékszíj, hosszbordás szíj, vezérműszíj és görgő alkatrészre van szüksége, tekintse meg kapcsolódó termékeinket.

A hosszbordás szíj készlet lassan kiszorítja a hagyományos ékszíjakat

A modern motorokban a hosszbordás szíjaknak egyre több és egyre nagyobb teljesítményű segédberendezéseket kell hajtaniuk. A főtengelyről kell átvinniük a nyomatékot a generátorokra, a klíma kompresszorokra, a kormány szervószivattyúkra és a vízszivattyúkra. A hosszbordás szíj készlet nagy erőhatásnak van kitéve, kopnak nyúlnak.


Keresse meg az autójához megfelelő hosszbordás szíj készlet alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ahhoz, hogy jól elláthassák a feladatukat, mindig a kellő erővel megfeszített állapotban kell lenniük. Ellenkező esetben megcsúsznak és nem tudják átadni a szükséges energiát a meghajtott tengelyeknek.

Hosszbordás szíj készlet

A hosszbordás szíj készlet minden segédeszközt tartalmaz

A hosszbordás szíj készlet fontos eleme a feszítő görgő. Nem csak az alkatrész kopik, használódik el idővel, de a feszítőgörgő is. Bizonyos mértékű kopást, vagy elállítódást még korrigálni lehet a megfelelő lézeres bemérés után, de ha ez nem használ, vagyis az alkatrész továbbra sem feszül a kellő mértékben, csúszik, akkor elkerülhetetlen a cseréje. Nagyon fontos azt is tudomásul venni, hogy a feszítőgörgőt akkor is ki kell cserélni, amikor csak simán szíjat cserélünk. Szíjtárcsa vezetőgörgő biztosítja, hogy a szíj vezetése optimális legyen, ne forduljon elő szíjcsapkodás, ami a szíj nagyobb igénybevétele miatt csökkenti annak élettartamát, de a hatásfokát is.