AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hosszbordás szíj görgőkészlet választása.

Hosszbordás szíj görgőkészlet beszerzésével könnyíthetjük meg azon alkatrészek cseréjét, vagy javítását, ahol ilyen görgőket alkalmaznak. Ilyen például a vezérműszíj cseréje is. Egyéb autó ékszíj, hosszbordás szíj, vezérműszíj és görgő alkatrészek is segíthetnek autója javításában, nálunk mindent  megtalál.

A hosszbordás szíj görgőkészlet gyakori alkatrész

Hosszbordás szíjat alkalmaznak a mai autóknál számos segédberendezés, de a motor vezérművének meghajtására is. Így tehát hosszbordás vezérműszíj hajtja a vezérműtengelyt, ami a szelepek nyitását és zárását vezényli, vagyis magát a motort. A mai korszerű motoroknál, szinte mindig a vezérműszíj hajtja a vízpumpát is.


Keresse meg autójához megfelelő hosszbordás szíj görgőkészlet alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A hosszbordás szíjak megfeszítésére szolgál a feszítőgörgő és sok esetben egy vagy több vezetőgörgő, tehát egy egész görgőkészlet. A hosszbordás szíj fejlett technológiájú kompozit, üvegszálból és kevlárból készül, külsejét vászonburkolat fedi. Magas hőállóságán kívül speciális kidolgozása révén lehetővé teszi a nyomaték okozta rezgések elnyelését.

Mikor kell a görgőket feltétlenül cserélni?

Hosszbordás szíj görgőkészletAz autó legtöbb segédberendezése, így például a vezérműszíj cseréjekor is az autógyártók többsége a vezető- és feszítőgörgő cseréjét is előírja. Ez természetesen jelentősen drágítja a csereköltséget, különösen a 16 szelepes és a V-motoroknál, amelyekben a szíj hosszú és bonyolult pályán, több görgőtől terelve mozog. Csakhogy akkor sem érdemes takarékoskodni, és nem egy egész készletet cserélni. Ugyanis egy komolyabban kopott görgő megragadhat és a beállt görgő intenzíven koptatja a szíjat, sőt el is szakíthatja. A megragadt görgők okozzák a vezérműszíj szakadások legnagyobb részét.