AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hosszbordás szíj feszítőgörgő választása.

Hosszbordás szíj feszítőgörgő segítségével lehet elérni, hogy a hosszbordás alkatrész, amely átviszi az erőt a forgattyús tengely szíjtárcsájáról valamilyen szíjhajtású segédberendezésre, folyamatosan és egész élettartama alatt megfelelően megfeszített állapotban legyen. Ha másra is szüksége lenne, nézzen szét teljes autó ékszíj, hosszbordás szíj, vezérműszíj és görgő kínálatunkban!

Mire szolgál a hosszbordás szíj feszítőgörgő?

A hosszbordás ékszíj a motor nélkülözhetetlen alkatrésze. Ez hajtja az összes szíjhajtású segédberendezést: Szivattyúkat, ventilátorokat, pumpákat, áramfejlesztőket stb. A motorháztető alatt fennálló magas hőmérséklet és az állandó hajlítás előbb-utóbb megteszi a magáét; még a legjobb ékszíj is elhasználódik és cserére szorul.


Keresse meg autójához megfelelő hosszbordás szíj feszítőgörgőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ennek az elhasználódásnak a mértékét csökkenti lényegesen a hosszbordás szíj feszítőgörgő. Arról nem is beszélve, hogy a kellő feszesség fenntartásával a feszítőgörgő a hatékony erőátvitel záloga is, mert a megcsúszó ékszíj nem tölti be a szerepét és a vele hajtott berendezés nem fog kellő hatásfokkal, vagy egyáltalán működni.

Hosszbordás szíj feszítőgörgő vásárlása webáruházban

Hosszbordás szíj feszítőgörgő cseréje

Nem csak a hossz bordás szíj kopik, használódik el idővel, de a hosszbordás szíj feszítőgörgő is. Bizonyos mértékű kopást, vagy elállítódást még korrigálni lehet a megfelelő lézeres bemérés után, de ha ez nem használ, vagyis a szíj továbbra sem feszül a kellő mértékben, csúszik, akkor elkerülhetetlen az alkatrész cseréje. Nagyon fontos azt is tudomásul venni, hogy a hosszbordás szíj feszítőgörgőt akkor is ki kell cserélni, amikor szíjat cserélünk. Abban az esetben is, ha a megkopott szíjat feszítő görgő teljesen hibátlannak látszik, mert nagy a valószínűsége, hogy a már használt feszítőgörgő nem fogja hibátlanul ellátni a feladatát, vagyis újra szervizbe kell menni a cseréje miatt, vagy – ami még kedvezőtlenebb -, a látszólagos hibátlan alkatrész már annyira kopott, hogy a szíj idő előtti elhasználódását fogja okozni, ami ugyancsak a szervizben ér véget.