AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hosszbordás szíj feszítőgörgő választása.

Hosszbordás szíj feszítőgörgő segítségével lehet elérni, hogy a hosszbordás szíj, amely átviszi az erőt a forgattyús tengely szíjtárcsájáról valamilyen szíjhajtású segédberendezésre, folyamatosan és egész élettartama alatt megfelelően megfeszített állapotban legyen.

Mire szolgál a hosszbordás szíj feszítőgörgő?

A hosszbordás ékszíj a motor nélkülözhetetlen alkatrésze. Ez hajtja az összes szíjhajtású segédberendezést: Szivattyúkat, ventilátorokat, pumpákat, áramfejlesztőket stb. A motorháztető alatt fennálló magas hőmérséklet és az állandó hajlítás előbb-utóbb megteszi a magáét; még a legjobb ékszíj is elhasználódik és cserére szorul.


Keresse meg autójához megfelelő hosszbordás szíj feszítőgörgőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ennek az elhasználódásnak a mértékét csökkenti lényegesen a hosszbordás szíj feszítőgörgő. Arról nem is beszélve, hogy a kellő feszesség fenntartásával a feszítőgörgő a hatékony erőátvitel záloga is, mert a megcsúszó ékszíj nem tölti be a szerepét és a vele hajtott berendezés nem fog kellő hatásfokkal, vagy egyáltalán működni. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Hosszbordás szíj feszítőgörgő vásárlása webáruházban

Hosszbordás szíj feszítőgörgő cseréje

Nem csak a hossz bordás szíj kopik, használódik el idővel, de a hosszbordás szíj feszítőgörgő is. Bizonyos mértékű kopást, vagy elállítódást még korrigálni lehet a megfelelő lézeres bemérés után, de ha ez nem használ, vagyis a szíj továbbra sem feszül a kellő mértékben, csúszik, akkor elkerülhetetlen az alkatrész cseréje. Nagyon fontos azt is tudomásul venni, hogy a hosszbordás szíj feszítőgörgőt akkor is ki kell cserélni, amikor szíjat cserélünk. Abban az esetben is, ha a megkopott szíjat feszítő görgő teljesen hibátlannak látszik, mert nagy a valószínűsége, hogy a már használt feszítőgörgő nem fogja hibátlanul ellátni a feladatát, vagyis újra szervizbe kell menni a cseréje miatt, vagy – ami még kedvezőtlenebb -, a látszólagos hibátlan alkatrész már annyira kopott, hogy a szíj idő előtti elhasználódását fogja okozni, ami ugyancsak a szervizben ér véget.