AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hosszbordás szíj feszítő választása.

Hosszbordás szíj feszítő felújító javítókészlet kompletten kedvezményes árakon és széles kínálatban webáruházunkban, vásároljon minóségi termékeket akciós áron, és újítsa fel szíjfeszítőjét autójában. Tekintse meg további autó ékszíj, hosszbordás szíj, vezérműszíj és görgő kínálatunkat is!

A hosszbordás szíj feszítő feladata, javítása felújítókészlet segítségével

Hosszbordás szíj feszítő biztosítja a szíjmeghajtású alkatrészeknél, hogy az alkatrész állandóan feszes állapotban legyen, ami nagyon fontos a megfelelő erőátvitelhez és a kopás csökkentéséhez. A korszerű autókban ma már szinte kizárólag hosszbordás szíjat használnak. Széles körű elterjedésében nagy szerepe van annak, hogy nagyon elszaporodtak...


Keresse meg autójához megfelelő hosszbordás szíj feszítő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...a meghajtandó segédberendezések, forgatni kell a szervokormány hidraulikus szivattyúját és a klíma kompresszorát, ráadásul a generátorok teljesítménye is nagyon megnőtt. Ezért komoly feladat hárul a bordás szíjfeszítőre, mert a nem megfelelő szíjfeszesség esetén a szíj megcsúszik, az oldalfalak erőteljes kopnak, a hosszbordák oldalfalain pedig a növekedett hőterhelés miatt fényes, megkeményedett máz keletkezik. A szíj egyre kevésbé alkalmas a megfelelő nyomaték átvitelére, ezért fontos idővel a szíjfeszítő felújítása javítókészlettel. Válogasson minőségi Ruville, Ina vagy Luk kínálatunkból szinte fél áron.

Hosszbordás szíj feszítő javítókészlet

A hosszbordás szíj feszítő hiba jelei

Ha indításkor vagy üzem közben furcsa zajt, nyekergést, ékszíjcsikorgást, vagy fémes, kattogós hangot hallunk a motorház felől, akkor joggal gyanakodhatunk arra, hogy a hosszbordás szíjjal van valami gond, amit a feszítő hibája is okozhat. A legtöbb meghibásodás a nem megfelelő karbantartás következménye. Ilyen, amikor a szíjak túl alacsony feszítettséggel, ferdén futnak, a tárcsák. Akkor jó a hosszbordás szíj feszessége, ha ott, ahol a leghosszabban egyenes a szíj, legfeljebb 1 cm-re lehet benyomni hüvelykujjal.