AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hosszbordás szíj választása.

Hosszbordás szíj kopik, elhasználódik, idővel cserélni kell. Széles választék az alkatreszek.hu webáruházában, kérjük tekintse meg minőségi kínálatunkat, kedvező árainkat! Teljes választékunkban nem csak hosszbordás, de egyéb autó ékszíj, hosszbordás szíj, vezérműszíj és görgő autóalkatrészek is megtalálhatóak.

A hosszbordás szíj napjaink modern autóiban sok nehéz funkciót lát el

Hosszbordás szíj feszességének ellenőrzésével és az esetleges ferde futás vagy helytelen tárcsa beállításával már sokat tettünk autónk szíjhajtásának hosszútávú, biztonságosabb futásáért. Nagyobb erőhatásoknak van kitéve, így még nagyobb odafigyelést igényel. A főtengelytől a hajtott elemekhez átvitt nyomaték az évek során jelentősen növekedett.


Keresse meg autójához megfelelő hosszbordás szíjat:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Nagy teljesítményigényű generátorok, klíma kompresszorok, kormány szervó szivattyúk és vízszivattyúk mind a hosszbordás szíj ellen dolgoznak, és megnehezítik a nyomaték-átvitelt. Az alkatrész csereperiódusa általában 60.000 km, a vezérműszíjat és az ékszíjat gyakrabban kell cserélni. Ellenőrizni félévente érdemes, hogy időben észrevegyük, ha az alkatrész kopása egyenetlen. Fennálló hiba, kopás meghatározásához a legjobb az autószerviz diagnosztika, illetve a szíjhajtás más hibás alkatrészeinek behatárolásához is.

Hosszbordás szíj

Megfelelő működéséhez és hosszú élettartalmához a következőkre kell figyelni.

Szíjtárcsáknak jó állapotban kell lenniük, (nem lehet kopás, ferdülés, túlzott kifényesedés vagy látható sérülés, hiányosság), szennyeződésektől (por, zsír vagy egyéb) megtisztítva kell, hogy járművébe kerüljenek. Beállítás ferdefutás ellen – megfelelő beállítási procedúra szükséges, valamint az új szíj felszerelése előtt minden ferdefutási hibát ki kell javítani. Szíjfeszesség is rendkívül fontos, mert ha nem a megfelelő a szíjfeszességet állítjuk be, a szíj vagy megcsúszik vagy túlterhelődik. Ezek nagy hőterhelést jelentenek, a szíj élettartama lerövidül, zaj vagy szíjsérülés, esetleg szakadás következhet be.

 

A hosszbordás szíj cseréje, csereperiódus. Honnan tudható meg az élettartama, mit jelentenek a jelölések, a méretek, ha a nyikorog, rosszul van beállítva a feszesség?

Mit tehet azért, hogy minél tovább bírja autójában az alkatrész? Csere során felmerülhető hibák.

Hosszbordás szíj hibákEgy kis odafigyeléssel elkerülhető a felesleges hosszbordás szíj kopás, idő előtti elhasználódás, s az esetleges szakadásokkal járó további alkatrészek költséges javíttatása. Ha a hosszbordás szíj csere során (60ezer km -enként) az általános megelőző átvizsgálásokat elmulasztottuk és/vagy a javítások elmaradtak, de ha mindezek megtörténhet, mégsem került megfelelő alkatrész autójába, a rendszer károsodhat, illetve működése nem lesz megfelelő. A vevő aki egy új hosszbordás szíjat vásárolt és hosszú élettartamú, probléma mentes működést várna el, a szíjcsere után különböző problémákkal találkozhat, ha nem történt megfelelő átvizsgálás, illetve tisztítás, amikor a segédberendezés szíjhajtását karbantartották. Megpróbáljuk összefoglalni, hogyan lehet elkerülni a költséges meghibásodásokat az előzetes karbantartási illetve helyes szíjcsere műveletekkel.

 

Amikor nyikorog

Contitech hosszbordás szíjFerdefutási zaj leggyakrabban a két tárcsa közötti legrövidebb szíjszakasznál fordul elő, ezek közül is a szíj sima oldalán futó és a bordázott tárcsa között. Megtalál mindent az elérhetőségeinkről, s minden esetben segítünk rendkívül olcsó árainkkal, magas minőségű termékeinkkel. Ne felejtse el megnézni hosszbordás kínálatunkat sem ahol láthatja milyen kedvező áron vásárolhat Contitech vagy Gates szíjakat.