AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hosszbordás szíj választása.

Hosszbordás szíj kopik, elhasználódik, idővel cserélni kell. Hosszbordás szíjak széles választéka az alkatreszek.hu webáruházában, kérjük tekintse meg minőségi kínálatunkat, kedvező árainkat!

A hosszbordás szíj napjaink modern autóiban sok nehéz funkciót lát el

Hosszbordás szíj feszességének ellenőrzésével és az esetleges ferde futás vagy helytelen tárcsa beállításával már sokat tettünk autónk szíjhajtásának hosszútávú, biztonságosabb futásáért. Nagyobb erőhatásoknak van kitéve, így még nagyobb odafigyelést igényel. A főtengelytől a hajtott elemekhez átvitt nyomaték az évek során jelentősen növekedett.


Keresse meg autójához megfelelő hosszbordás szíj alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Nagy teljesítményigényű generátorok, klíma kompresszorok, kormány szervó szivattyúk és vízszivattyúk mind a hosszbordás ékszíj ellen dolgoznak és megnehezítik a nyomaték-átvitelt. A hosszbordás szíj csereperiódus általában 60.000 km, a vezérműszíjat én az ékszíjat gyakrabban. Ellenőrizni félévente érdemes, hogy időben észrevegyük, ha a hosszbordás szíj kopása egyenetlen. Hosszbordás szíj hiba, annak kopása a legjobb autószerviz diagnosztika más a szíjhajtás hibás alkatrészeinek behatárolásához. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

hosszbordás szíj

A hosszbordás szíj megfelelő működéséhez és hosszú élettartalmához a következőkre kell figyelni.

Szíjtárcsáknak jó állapotban kell lenniük, (nem lehet kopás, ferdülés, túlzott kifényesedés vagy látható sérülés, hiányosság), szennyeződésektől (por, zsír vagy egyéb) megtisztítva kell, hogy járművébe kerüljenek. Beállítás ferdefutás ellen – megfelelő beállítási procedúra szükséges, valamint az új szíj felszerelése előtt minden ferdefutási hibát ki kell javítani. Szíjfeszesség is rendkívül fontos, mert ha nem a megfelelő a szíjfeszességet állítjuk be, a szíj vagy megcsúszik vagy túlterhelődik. Ezek nagy hőterhelést jelentenek, a szíj élettartama lerövidül, zaj vagy szíjsérülés, esetleg szakadás következhet be.

 

A hosszbordás szíj cseréje, csereperiódus. Honnan tudható meg az élettartama, mit jelentenek a jelölések, a méretek, ha a nyikorog, rosszul van beállítva a feszesség?

Mit tehet azért, hogy minél tovább bírja autójában a hosszbordás szíj? Csere során felmerülhető hibák.

hosszbordás szíj hibákEgy kis odafigyeléssel elkerülhető a felesleges hosszbordás szíj kopás, idő előtti elhasználódás, s az esetleges szakadásokkal járó további alkatrészek költséges javíttatása. Ha a hosszbordás szíj csere során (60ezer km -enként) az általános megelőző átvizsgálásokat elmulasztottuk és/vagy a javítások elmaradtak, de ha mindezek megtörténhet, mégsem került megfelelő alkatrész autójába, a rendszer károsodhat, illetve működése nem lesz megfelelő. A vevő aki egy új hosszbordás szíjat vásárolt és hosszú élettartamú, probléma mentes működést várna el, a szíjcsere után különböző problémákkal találkozhat, ha nem történt megfelelő átvizsgálás, illetve tisztítás, amikor a segédberendezés szíjhajtását karbantartották. Megpróbáljuk összefoglalni, hogyan lehet elkerülni a költséges meghibásodásokat az előzetes karbantartási illetve helyes szíjcsere műveletekkel.

 

Amikor a hosszbordás szíj nyikorog

Contitech hosszbordás szíjFerdefutási zaj leggyakrabban a két tárcsa közötti legrövidebb szíjszakasznál fordul elő, ezek közül is a szíj sima oldalán futó és a bordázott tárcsa között. Megtalál mindent az elérhetőségeinkről, s minden esetben segítünk rendkívül olcsó árainkkal, magas minőségű termékeinkkel. Ne felejtse el megnézni hosszbordás szíj kínálatunkat sem ahol láthatja milyen kedvező áron vásárolhat Contitech vagy Gates szíjakat.