AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Főtengely szíjtárcsa csavar választása.

Főtengely szíjtárcsa csavar gondoskodik a főtengely szíjtárcsa rögzítéséről a főtengelyre. Mivel ez – az általában hosszbordás szíjtárcsa – hajtja meg az autó majd összes mellékberendezését hibátlan működése nagyon fontos. A Kovács autó ékszíj, hosszbordás szíj, vezérműszíj és görgők webáruház készletében nem csak csavarokat találhat. 

A főtengely szíjtárcsa csavar meghibásodása

A főtengely szíjtárcsa csavar meghibásodása, kopása, törése esetén azonnal be kell avatkozni, mivel a rögzítési hiba, üzemelési zavar forrása lehet, az egész szíjtárcsát tönkre teheti. A nagy fordulatszám, a meghajtott alkatrészek nagy száma miatt a szíjtárcsa nagy igénybevételnek van kitéve.


Keresse meg autójához megfelelő Főtengely szíjtárcsa csavart:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Állandó nagy fordulatszámon megvalósuló forgása a szíjtárcsa precíz kialakítását, kiegyensúlyozását igényli. Ha a tárcsával baj van, például üt, mert nem egyenletesen forog, könnyen a szíjtárcsacsavar is megkopik, meghibásodik. 

Főtengely szíjtárcsa csavar

A főtengely szíjtárcsa cseréje

A főtengely szíjtárcsa csavar cseréje nem egyszerű feladat, mert elvégzéséhez számos célszerszámra van szükség. Azt azonban tudni kell, hogy a csavar kicserélése nem csak akkor elengedhetetlen, ha a szíjtárcsa csavar hibásodott meg, de akkor is elkerülhetetlen, amikor a főtengely szíjtárcsát cseréljük egy újra, a hiba a főtengely szíjtárcsában keletkezett. A művelet elvégzése a célszerszámok mellett tapasztalatot és precizitást igényel. Az autó márkájához és évjáratához szükséges főtengely szíjtárcsa beszerzése ehhez képest nem olyan nagy feladat.