AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Feszítőgörgő választása.

Feszítőgörgő gondoskodik arról, hogy az autóban használt meghajtó szíjak, amelyek a gépkocsiban működő segédberendezéseket hajtják folyamatosan kellően megfeszített állapotban legyenek.

A jól működő feszítőgörgő a szíjmeghajtás alapja

Az autókban ma általánosan használt hosszbordás ékszíj hajtja az összes szíjhajtású segédberendezést: Szivattyúkat, ventilátorokat, pumpákat, áramfejlesztőket. A motorháztető alatti magas hőmérséklet és a nagy igénybevétel mellett még a legjobb ékszíj is elhasználódik. Ezt lényegesen csökkenti a feszítőgörgő.


Keresse meg autójához megfelelő feszítőgörgőt:


Arról nem is beszélve, hogy a kellő feszesség fenntartása a feszítőgörgő hatékony erőátvitelének a záloga is, mert a megcsúszó ékszíj nem tölti be a szerepét és a vele hajtott berendezés nem fog kellő hatásfokkal működni, sőt le is állhat. Telintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Feszítőgörgő

A feszítőgörgő időnként cserére szorul

Nem csak a meghajtó szíjak használódnak el idővel, de a feszítőgörgő is. Bizonyos mértékű kopást, vagy elállítódást még korrigálni lehet a megfelelő lézeres bemérés után, de ha ez nem használ, vagyis a szíj továbbra sem feszül a kellő mértékben, akkor elkerülhetetlen a feszítőgörgő cseréje. Nagyon fontos azt is tudomásul venni, hogy a feszítőgörgőt akkor is ki kell cserélni, amikor csak szíjat cserélünk. Még, ha teljesen hibátlannak látszik is, mert nagy a valószínűsége, hogy a már használt feszítőgörgő nem fogja hibátlanul ellátni a feladatát.