AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ékszíj szíjtárcsa, vezetőgörgő választása.

Ékszíj szíjtárcsa, vezetőgörgő gondoskodik arról, hogy az ékszíjakkal meghajtott segédberendezések az autóban hatékonyan tudjanak működni, az ékszíjak ne lengjenek ki, és ne szitáljanak.

Az ékszíj szíjtárcsa és a vezető görgő szerepe

Az ékszíj a segédberendezéseket akkor tudja hatékonyan és folyamatosan meghajtani, ha a szíjtárcsán futó ékszíj nem csak mindig feszes állapotban van, de egyben a meghajtó és a meghajtott szíjtárcsa között nincs szögeltérés, továbbá a szíj mozgása közben nem leng ki egyik irányba sem. Ezt a szíjtárcsa kialakítása mellett vezető görgő...


Keresse meg autójához megfelelő ékszíj szíjtárcsát, vezetőgörgőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...vagy görgők beépítésével érik el, amelyre főleg akkor van szükség, ha a meghajtó és a meghajtott szíjtárcsa között nagyobb a távolság, így fennáll a lehetősége, hogy az ékszíj szitálni kezd. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

ékszíj szíjtárcsa, vezetőgörgő

A szíjtárcsa és a vezetőgörgő cseréje

Az autónak vannak olyan segédberendezései, mint például az áramfejlesztő, vagy dinamó, amely szinte szünet nélkül működik, azaz nagy igénybevételnek van kitéve. Ezeknél nem csak maga a segédberendezés használódhat el, hibásodhat meg és szorulhat cserére, de a meghajtását végző ékszíj, ékszíjtárcsa és a vezetőgörgők is. Mivel az ékszíjtárcsa, a vezetőgörgő egyforma „futásteljesítményt” teljesít egy adott idő alatt, tanácsos az ékszíjtárcsa cseréje esetén a vezető görgőket is kicserélni és ilyenkor azokat gondosan beállítani, hogy a görgők párhozamosak legyenek, tengelyeik között ne legyen szögeltérés.