AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ékszíj választása.

Ékszíj többféle is található az autónkban, ami persze nem meglepő, hiszen ez a forgó tengelyek közötti energiaátvitel egyik hatékony eszköze. A tengelyekre tárcsákat tesznek, ezeken pedig végtelenített hajlékony szíjat vetnek át. Tekintse meg további autó ékszíj, hosszbordás szíj, vezérműszíj és görgők választékunkat!

Ékszíj cseréje gyakran szükséges, kopnak és elöregednek!

Az alkatrész általában súrlódás segítségével viszi át a nyomatékot, de van olyan szíjhajtás is, melynél a kapcsolatot a szíj és a tárcsa alakja biztosítja, az ékszíj mondjuk fogazott. Az utóbbi előnye a pontos hatás, az előbbié pedig az, hogy túlterhelés esetén megcsúszik és ezzel megvédi a kapcsolódó alkatrészeket.


Keresse meg autójához megfelelő ékszíjakat:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az autókban ennek megfelelően van például bordás ékszíj, generátor ékszíj, hosszbordás ékszíj. A webáruházban pedig számos gyártó termékei megtalálhatók, az ismertebb márkájúak közül például dayco, Meyle ékszíj, vagy gates ékszíj is.

Autó ékszíj

Ékszíj csere egyszerűen házilag, ha elkopott és megnyúlt már.

Az ékszíjak általában textilerősítésű vulkanizált gumiból készülnek, különböző, ám szabványos méretekben. Nem igényelnek komolyabb karbantartást és meglepően strapabírók, de azért idővel elkophatnak, sőt néha el is szakadhatnak. Ilyenkor nincs mit tenni, jöhet az ékszíj csere. Ha tudjuk, milyen ékszíj méret kell, a terjedelmes ékszíj katalógus átnézésével, ékszíj méretek tanulmányozásával kiválaszthatjuk a megfelelőt. Van ékszíj szaküzlet is, ahol a választék is megfelelő és szakemberek lehetnek a segítségünkre. A tűrhető nagyságrendű ékszíj árak miatt egy ékszíj csere nem okozhat komolyabb gondot.