AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szélvédőmosó tartály választása.

Szélvédőmosó tartály tárolja a szélvédőmosó folyadékot. Általában a motorházban van jól látható és könnyen hozzáférhető helyen felszerelve, hogy az autós időről időre kényelmesen fel tudja tölteni. Böngésszen teljes ablaktörlő tartozékok, lapát, ablakmosó választékunkból!

A szélvédőmosó tartály szerepe.

A szélvédőmosó tartály igazán nem bonyolult szerkezet. Műanyag tartály, amely néha nemcsak a szélvédő, de a fényszórók mosásához használt mosószert is tartalmazza. Mivel a szélvédő mellett gyakran az autó hátsó ablakán is van ablakmosó szerkezet, ezért ott néha külön tartályt használnak...


Keresse meg autójához megfelelő szélvédőmosó tartályt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...hogy ne kelljen az egész autón keresztülvezetni az ablakmosó folyadékot. Ez nevében nem szélvédő mosó tartály, de pont olyan, mint amilyet az első ablak tisztán tartásához alkalmaznak. Legjellemzőbb paramétere az űrtartalma, ami sok tényezőtől függ, de az autó használója számára adott. Nyilván az a kényelmes, ha elég nagy a tisztítandó felületek nagyságához képest, és így ritkábban kell tölteni.

Ha a szélvédőmosó tartály kilyukad cserélni kell.

Szélvédőmosó tartály

A szélvédő mosó tartályt ritkán kell cserélni, de előfordulhat, hogy extrém mechanikus hatásra megsérül, kilyukad. Ennél gyakoribb, hogy vízkövesedik, vagy lerakódik benne az ablakmosókban található vegyszerek egy része, és ezért kell cserélni. Ez nem bonyolult művelet, hiszen csak le kell kapcsolni róla a kivezető csöveket és meg kell lazítani a rögzítő csavarokat. Természetesen előtte be kell szerezni a márkának és típusnak megfelelő új tartályt, amely gyakran tartalmazza a szélvédőmosó pumpát is. Így előfordulhat az is, hogy a szivattyúval egybe épített tartályt a szivattyú meghibásodása miatt kell lecserélni.