AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szélvédőmosó fúvóka választása.

Szélvédőmosó fúvóka gondoskodik arról, hogy az ablakmosó víz megfelelő módon porlasztva, kellő nyomással kerüljön a szélvédő vagy a hátsó ablak felületére. Nagy mértékben ezen múlik, hogy milyen hatásfokú az ablaktörlés, és a kellő mennyiségű víznek szerepe van abban is, milyen gyorsan kopnak el az ablakmosó lapát gumijai. A fúvóka mellett egyéb ablaktörlő tartozékok, lapát, ablakmosó rendelése is lehetséges webáruházunkban.

A szélvédőmosó fúvóka működése és funkciója.

A legjobb hatásfoka a szélvédőmosó fúvókának akkor van, ha pont annyi ablakmosó folyadékot porlaszt az ablak minél nagyobb felületére, amennyit a törlő lapátok továbbítani, letörölni képesek. A túl sok folyadék pazarláshoz vezet. A kevéssel csak maszatolódik a szennyezés az üvegen, ami nem csak a kilátást rontja, de a kis szemcsék...


Keresse meg autójához megfelelő ablakmosó fúvókát autójához:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...kvarckristályok és a rovarok kemény kitinpáncéljának ide-oda dörzsölésével karcolja is az üveget és koptatja az ablaktörlő gumiját. Az eldugult szélvédőmosó fúvókát, amely a nyílás beszűkülése miatt nem képes elég vizet juttatni az üvegre, minél hamarabb meg kell tisztítani. Általában elég kifújni, amihez a szájunknál sokkal jobb eszköz egy nagy nyomású kompresszor, olyan például, amilyennel a benzinkutaknál a gumikat lehet felfújni.

A szélvédőmosó fúvóka eltömődése vagy deformálódása.

Szélvédőmosó fúvóka

A szélvédőmosó fúvóka néha végzetesen be tud dugulni, vagy egyszerűen deformálódik a nyílása a gyakori tisztítás miatt. Ebben az esetben már csak a csere segíthet. A szélvédőmosó fúvóka beszerzésénél is ügyeljünk azonban arra, hogy az adott márkának és típusnak megfelelőt vegyünk, aminek azért van nagy jelentősége, mert a fúvókának illeszkednie kell az ablakmosó tartályból kivezető cső átmérőjéhez és olyannak kell lennie a kialakításának, hogy a gépkocsi karosszériájára felszerelhető legyen. Vannak olyan szélvédőmosó fúvókák is, amelyeket a szélvédőlapátra szerelnek. Ezek megvásárlásánál még körültekintőbben kell eljárni.