AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ablaktörlő rudazat választása.

Ablaktörlő rudazat a rendszer azon mechanikus része, amely a két kart összekötve szinkronban mozgatja a motor meghajtásával. Sérülése az egész rendszer működését felborítja. Böngésszen teljes ablaktörlő tartozékok, lapát, ablakmosó kínálatunkból!

Ablaktörlő rudazat is elhasználódhat, vagy letörhet, ilyenkor cserélni érdemes!

Az ablaktörlő rudazat csere nem olyan javítás, ami időről-időre előfordul, vagy megjósolható, hogy hány kilométer futás, használatban töltött év elteltével válik szükségessé. A leggyakrabban azért, mert a rudak csatlakozó, mozgó elemei elkopnak...


Keresse meg autójához a megfelelő ablaktörlő rudazat alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...esetleg valamilyen mechanikai hatás következtében deformálódnak. Ilyen lehet például a gépkocsi gépi mosása közben a rudazat meghibásodása. Vagy az a szerencsétlen eset, amikor egyes autómárkáknál -, a szélvédőről felhajtott lapát azért sérül meg, mert ebben az állapotában rányitjuk a motorháztetőt.

Ablaktörlő rudazat javítgatásának következményei.

Ablaktörlő rudazat

Nem minden ablaktörlő rudazat hiba vezet cseréhez, gyakran kisebb javítással is meg lehet úszni a mechanika meghibásodását. Példának okáért nézzük mi történik, ha egy deformálódott rudazatot kiegyengetünk. A gyárilag beállított távolságok és mozgási ritmusok nem biztos, hogy sikeresen el lesznek találva. A karokra rögzített lapátok aszinkron működése a motor terheléséhez vezetnek, illetve a hajszál pontosan beállított gumik dőlésszöge is megváltozhat, amik a gumik egyenetlen kopását eredményezik. Az ablaktörlő rudazat bármilyen javítása, beleértve a cserét is, nem tartozik a legköltségesebb szervizlátogatások közé. Cseréje pedig olyan egyszerű feladat, hogy szinte bárki elvégezheti otthon, ugyanis jól hozzáférhető helyen van, a rögzítő elemeinek kiszabadításához nincs szükség célszerszámra. Így aztán itt a legtöbbet azzal takaríthat meg, ha megkeresi webáruházunkban autójához az új ablaktörlő alkatrészeket is amik még a rudazattal cserélendők lehetnek.