AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ablaktörlő rudazat választása.

Ablaktörlő rudazat az ablaktörlő rendszer azon mechanikus része, amely a két ablaktörlő kart összekötve szinkronban mozgatja az ablaktörlő motor meghajtásával. Sérülése az egész ablaktörlő rendszer működését felborítja.

Ablaktörlő rudazat is elhasználódhat, vagy letörhet, ilyenkor cserélni érdemes!

Az ablaktörlő rudazat csere nem olyan javítás, ami időről-időre előfordul, vagy megjósolható, hogy hány kilométer futás, használatban töltött év elteltével válik szükségessé. A leggyakrabban azért, mert a rudak csatlakozó, mozgó elemei elkopnak...


Keresse meg autójához a megfelelő ablaktörlő rudazatot:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...esetleg valamilyen mechanikai hatás következtében deformálódnak. Ilyen lehet például a gépkocsi gépi mosása közben az ablaktörlő rudazat meghibásodása. Vagy az a szerencsétlen eset, amikor egyes autómárkáknál -, a szélvédőről felhajtott ablaktörlő lapát azért sérül meg, mert ebben az állapotában rányitjuk a motorháztetőt. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Ablaktörlő rudazat javítgatásának következményei.

Ablaktörlő rudazat

Nem mindez ablaktörlő rudazat hiba vezet cseréhez, gyakran kisebb javítással is meg lehet úszni a mechanika meghibásodását. Példának okáért nézzük mi történik, ha egy deformálódott rudazatot kiegyengetünk. A gyárilag beállított távolságok és mozgási ritmusok nem biztos, hogy sikeresen el lesznek találva. Az ablaktörlő karokra rögzített lapátok aszinkron működése a motor terheléséhez vezetnek, illetve a hajszál pontosan beállított gumik dőlésszöge is megváltozhat, amik a gumik egyenetlen kopását eredményezik. Az ablaktörlő rudazat bármilyen javítása, beleértve a cserét is, nem tartozik a legköltségesebb szervizlátogatások közé. Cseréje pedig olyan egyszerű feladat, hogy szinte bárki elvégezheti otthon, ugyanis jól hozzáférhető helyen van, a rögzítő elemeinek kiszabadításához nincs szükség célszerszámra. Így aztán itt a legtöbbet azzal takaríthat meg, ha megkeresi webáruházunkban autójához az új ablaktörlő alkatrészeket is amik még a rudazattal cserélendők lehetnek.