AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ablaktörlő motor választása.

Ablaktörlő motor hajtja a kart az adapteren keresztül rárögzített lapátokkal, működését relék vezérlik, és ha beragad a kar, vagy lefagy a lapát az üvegre akkor bizony le is éghet, ilyenkor cserélni kell. Tekintse meg további ablaktörlő tartozékok, lapát, ablakmosó kínálatunkat is!

Ablaktörlő motor feladata és szerepe a szélvédő törlése során!

Mindegy, hogy az ablaktörlő motor vagy a mechanika romlik el, a végeredmény ugyanaz: nehéz kilátnia az ablakon esőben, hóban, felverődő sár esetén. A fordulatszáma határozza meg, hogy milyen gyorsan töröl az ablaktörlő.


Keresse meg autójához megfelelő ablaktörlő motor alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Tehát nem közömbös hány sebességfokozatban tud működni, vagy esetleg fokozatok nélkül állítható a fordulatszáma. A motor javítás autóelektronikai szakszervizben ajánlott, mivel az alkatrész lelke egy elektromos motor. Teljesítménye gépkocsimárkáknál és típusoknál eltérő, függ a mechanikától, a lapátok nagyságától. Ezzel szemben a működése márkától függetlenül azonos elven alapul.

Bosch ablaktörlő motorok

Az árak függnek a minőségtől és a teljesítménytől.

Minden, ami autóval kapcsolatos ár, így a mechanika legfontosabb része, a motor ár sem egyszerűen az alkalmazott műszaki megoldás bonyolultságától, a gyártási költségtől függ csupán, de a divattól, a márka népszerűségétől is. Ahogy már említettük, az autó ablaktörlő erősen márkafüggő. A motorok nem csak márkánként csoportosíthatók, de feloszthatók a szerint is, hogy hátsó vagy első ablaktörlő meghajtására szolgálnak-e. A hátsó gondolnánk, hogy ez alig különbözik az első ablaknál használtnál, pedig nem. A hátsó ablaktörlő motor ugyanis egészen más igénybevételnek van kitéve és más sebességfokozatokban működik.