AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ablaktörlő kar választása.

Ablaktörlő kar köti össze az ablaktörlő lapátot az azt mozgató motorral. Ha eltörik, vagy a csatlakozási pontok elkopnak, akkor cserélni kell. Webáruházunkban kedvező áron rendelhet ablaktörlőkart.

Ablaktörlő kar kereső autójához, kedvező árakon széles kínálatban!

Ablaktörlő kar általában kettő, de előfordul, hogy csak egy van a szélvédőn, vagy a hátsó ablakon. A dolga nem más, minthogy tartsa az ablaktörlő lapátot. Az idők során azonban ez a viszonylag masszív alkatrész is elkophat.


Keresse meg autójához megfelelő ablaktörlő kart:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az ablaktörlő kar leszerelése során pedig nélkülözhetetlen szerszám az ablaktörlőkar lehúzó. Az ablaktörlő lehúzó egy speciális eszköz, amely egy lelkes barkácsoló esetében nem hiányozhat az otthoni szerszámkészletből. A szerelő műhelyek esetében viszont a professzionális kivitelű ablaktörlő kar lehúzó elengedhetetlen szerszámnak számít. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Ablaktörlő kar

Az autó ablaktörlő működése.

Az autó ablaktörlő a látszat ellenére bonyolult szerkezet, s minél korszerűbb a jármű, annál összetettebb a hozzá tartozó konstrukció. Az ablaktörlő lapátok például számtalan kivitelben léteznek, és szinte mindegyik más-más tulajdonsággal rendelkezik. Az adott modell jellemzőihez illeszkedik természetesen az ablaktörlő lapát ár is. Autó ablaktörlő lapát ma már általában nem csak a szélvédőn található. Mostanság szinte minden autó típuson van hátsó ablaktörlő is. A funkciója és a felépítése hasonló az első ablaktörlőhöz. A hátsó ablaktörlő kar azonban többnyire kisebb méretű mint az első.