AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ablaktörlő kar választása.

Ablaktörlő kar köti össze a lapátot az azt mozgató motorral. Ha eltörik, vagy a csatlakozási pontok elkopnak, akkor cserélni kell. Webáruházunkban kedvező áron rendelhet kart, és egyéb ablaktörlő tartozékok, lapát, ablakmosó is vásárolható.

Ablaktörlő kar kereső autójához, kedvező árakon széles kínálatban!

Ablaktörlő kar általában kettő, de előfordul, hogy csak egy van a szélvédőn, vagy a hátsó ablakon. A dolga nem más, minthogy tartsa a lapátot. Az idők során azonban ez a viszonylag masszív alkatrész is elkophat.


Keresse meg az autójához megfelelő kar alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az ablaktörlő kar leszerelése során pedig nélkülözhetetlen szerszám a kar lehúzó. A lehúzó egy speciális eszköz, amely egy lelkes barkácsoló esetében nem hiányozhat az otthoni szerszámkészletből. A szerelő műhelyek esetében viszont a professzionális kivitelű kar lehúzó elengedhetetlen szerszámnak számít.

Ablaktörlő kar

Az autó ablaktörlő működése.

Az autó ablaktörlő a látszat ellenére bonyolult szerkezet, s minél korszerűbb a jármű, annál összetettebb a hozzá tartozó konstrukció. A lapátok például számtalan kivitelben léteznek, és szinte mindegyik más-más tulajdonsággal rendelkezik. Az adott modell jellemzőihez illeszkedik természetesen a lapát ár is. Lapát ma már általában nem csak a szélvédőn található. Mostanság szinte minden autó típuson van hátsó ablaktörlő is. A funkciója és a felépítése hasonló az első ablaktörlőhöz. A hátsó kar azonban többnyire kisebb méretű mint az első.