AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ablaktörlő választása.

Ablaktörlő, vagyis ablaktörlő lapátok viszonylag gyakran szorulnak cserére, hiszen megsérülhetnek és idővel el is kopnak. Szerencsére nem okoz komolyabb gondot sem a megvásárlásuk, sem a lecserélésük.

Autó ablaktörlő lapátok széles kínálata kedvező árakon.

Ablaktörlő lapátok autótípus szerinti csoportosításban, hogy Ön biztos az autójához legmegfelelőbb kínálatunkból válogathasson kedvére széles márkakínálatunkból. Első és hátsó ablaktörlő lapát vásárolható külön és szettben (készletben) is, gyártóktól és autótípustól függően.


Keresse meg autójához megfelelő ablaktörlő:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ugyanis sok esetben előfordulhat, hogy az autónkon a baloldali és a jobboldali ablaktörlő lapát eltérő méretű, ezeket vagy szettben (készletben) találhatja, vagy külön-külön csomagolva kell megrendelni a termék mellett feltüntetett termékinformációk alapján. Az aszimmetrikus ablaktörlők a komolyabb, drágább autókra jellemzők, főleg akkor, ha erősen hajlított a szélvédő. Akkor sem kell kétségbe esnünk, ha nem tudjuk, mekkora ablaktörlő kell az autónkra, mert még a szervizkönyvet sem találjuk. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

 

Tekintse meg népszerű ablaktörlő lapát márkáink termékismertetőjét:

Bosch ablaktörlő lapátokSCT ablaktörlő lapátokValeo ablaktörlő lapátokMagnetti Marelli ablaktörlő lapátok

Ablaktörlő lapát

Ablaktörlő tesztek és kínálatunkban minőségi gyártói.

Mint egyébként minden alkatrész esetében, az ablaktörlő lapát vásárlásakor is érdemes a bevált, megbízható márkát vásárolni, még akkor is, ha esetleg más gyártók portékái valamivel olcsóbbak. Ilyen megbízható, többszörösen bizonyított minőséget kínáló márka például a Bosch, az SCT, az Aerotech, a Magneti Marelli és a Valeo. Természetesen ők számos különböző méretben, szinte minden autóhoz gyártanak ablaktörlőket. A megvásárolt ablaktörlő lapátok felszerelése a karra már egyszerű művelet: a kar végére felhúzható csuklósaru segítségével rögzíthetők. Az ADAC tesztek autó ablaktörlőket is tesztelt néhány vezető csúcs és középkategóriás gyártótól vásárolható lapátokkal, figyelembe véve élettartalmukat és teljesítményüket. Tekintse meg Német ADAC ablaktörlő lapát teszt győzteseit:

Ablaktörlő teszt

Ablaktörlő lapátotok széles kínálata autójához.

Az ablaktörlő lapát sokféle van. Az egyszerűbb kocsikon két egyforma ablaktörlő lapátot láthatunk, a korszerűbb, nagyobb, vagy éppen erősen hajlított, döntött szélvédőjűeken aszimmetrikus lapátokat találunk, de olyan is előfordul hogy csak egy ablaktörlő van. Ablaktörlő alatt amúgy a komplett szerkezetet értjük, az elektromos motort, az átvitelt, az ablaktörlő szárakat és a lapátokat. Ezek nagyon szellemes szerkezetek, amolyan kis geometriai szerkesztési gyöngyszemek, feladatuk, hogy a törlést végző gumibetétet az előírt erővel szorítsák a szélvédőre, hogy az hatékonyan letörölje nemcsak a vizet, hanem a szennyeződéseket, sarat is.