AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ablaktörlő választása.

Ablaktörlő, vagyis lapátok viszonylag gyakran szorulnak cserére, hiszen megsérülhetnek és idővel el is kopnak. Szerencsére nem okoz komolyabb gondot sem a megvásárlásuk, sem a lecserélésük. Szerencsére az sem okoz nehézséget, hogy egyéb ablaktörlő tartozékok, lapát, ablakmosó kerüljön a kosarába, hiszen kínálatunkból ezeket is könnyedén kiválaszthatja.

Autó ablaktörlő széles kínálata kedvező árakon.

Lapátok autótípus szerinti csoportosításban, hogy Ön biztos az autójához legmegfelelőbb kínálatunkból válogathasson kedvére széles márkakínálatunkból. Első és hátsó ablaktörlő vásárolható külön és szettben (készletben) is, gyártóktól és autótípustól függően.


Keresse meg az autójához megfelelő ablaktörlőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ugyanis sok esetben előfordulhat, hogy az autónkon a baloldali és a jobboldali lapát eltérő méretű, ezeket vagy szettben (készletben) találhatja, vagy külön-külön csomagolva kell megrendelni a termék mellett feltüntetett termékinformációk alapján. Az aszimmetrikus ablaktörlők a komolyabb, drágább autókra jellemzők, főleg akkor, ha erősen hajlított a szélvédő. Akkor sem kell kétségbe esnünk, ha nem tudjuk, mekkora ablaktörlő kell az autónkra, mert még a szervizkönyvet sem találjuk.

 

Tekintse meg népszerű lapát márkáink termékismertetőjét:

Bosch ablaktörlő lapátokSCT ablaktörlő lapátokValeo ablaktörlő lapátokMagnetti Marelli ablaktörlő lapátok

Ablaktörlő lapát

Tesztek és a kínálatunkban szereplő minőségi gyártók

Mint egyébként minden alkatrész esetében, a lapát vásárlásakor is érdemes a bevált, megbízható márkát vásárolni, még akkor is, ha esetleg más gyártók portékái valamivel olcsóbbak. Ilyen megbízható, többszörösen bizonyított minőséget kínáló márka például a Bosch, az SCT, az Aerotech, a Magneti Marelli és a Valeo. Természetesen ők számos különböző méretben, szinte minden autóhoz gyártanak ablaktörlőket. A megvásárolt lapátok felszerelése a karra már egyszerű művelet: a kar végére felhúzható csuklósaru segítségével rögzíthetők. Az ADAC tesztek autó ablaktörlőket is tesztelt néhány vezető csúcs és középkategóriás gyártótól vásárolható lapátokkal, figyelembe véve élettartalmukat és teljesítményüket. Tekintse meg Német ADAC teszt győzteseit:

Ablaktörlő teszt

Ablaktörlő lapátok széles kínálata autójához.

Sokféle van: az egyszerűbb kocsikon két egyforma ablaktörlő lapátot láthatunk, a korszerűbb, nagyobb, vagy éppen erősen hajlított, döntött szélvédőjűeken aszimmetrikus lapátokat találunk, de olyan is előfordul hogy csak egy ablaktörlő van. Ablaktörlő alatt amúgy a komplett szerkezetet értjük, az elektromos motort, az átvitelt, a szárakat és a lapátokat. Ezek nagyon szellemes szerkezetek, amolyan kis geometriai szerkesztési gyöngyszemek, feladatuk, hogy a törlést végző gumibetétet az előírt erővel szorítsák a szélvédőre, hogy az hatékonyan letörölje nemcsak a vizet, hanem a szennyeződéseket, sarat is.