AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szélvédő tömítés választása.

Szélvédő tömítés nélkül a szélvédőjén befütyülne a menetszél, ami a kisebbik baj lenne, ahhoz képest, hogy a kocsiszekrény rezgése miatt néhány kilométer után a szélvédő a vezető arcába, vagy ölébe esne.

A szélvédő tömítés szerepe

A szélvédő tömítésnek, - ami jellemzően egy gumiszalag, vagy gumikeret - az alapvető feladata, hogy kellő tömítést hozzon létre az autó karosszériája és a szélvédő között. Az egyszerűnek látszó feladatot számos tényező nehezíti. Az egyik mindjárt a hőmérséklet, az a körülmény, hogy ennek a tömítésnek...


Keresse meg autójához megfelelő szélvédő tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...a téli mínusz 40 fokban ugyanúgy működnie kell, mint a nyári plusz negyvenben. Ráadásul olyan körülmények között, amikor az autó nagy sebességgel haladva komoly légellenállásba ütközik, ami nem csak nyomja az üveget, de nagy erővel hűti is. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Szélvédő tömítés

A szélvédőtömítés meghibásodása

A szélvédőtömítés, amely a légmentes zárás mellett arra is szolgál, hogy a folyamatosan rezgő és tekeredő karosszéria és a jellegénél fogva erősen merev üveg között rugalmas kapcsolatot tartson fenn, az őt érő szüntelen mechanikai és vegyi behatások, az ultraibolya sugárzás következtében egy idő után megfárad, ami a gumi anyagának romlását jelenti, és oda vezet, hogy már nem képes maradéktalanul betölteni egyetlen funkcióját sem, sőt, akár balesetveszély forrásává is válhat. Ilyenkor az egyetlen megoldás a tömítés cseréje.