AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ablaktekerő kar választása.

Ablaktekerő kar segítségével lehet a gépkocsi ablakait letekerni, vagy feltekerni. Közismertebb nevén ablakemelő karnak nevezik. Új autókban kar helyett elektromos meghajtással gombnyomásra működik.

Ablaktekerő kar javítás ha szorul.

Az ablaktekerő kar azért még sok régi és olcsóbb új kocsiban előfordul, így el is romlik és javítani is szükséges. Azt gondolnánk, hogy a legegyszerűbb ablakemelő szerkezet is elég bonyolult ahhoz, hogy többször romoljon el, mint ahányszor maga az ablakemelő kar meghibásodni képes, de ez nem így van.


Keresse meg autójához megfelelő ablaktekerő kart:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az ablaktekerő javítás fő okai egyébként szinte kizárólag mechanikus hibák, egészen pontosan az ablaktekerő kar törése. Ennek oka az is lehet, hogy az ablakemelő szerkezet más alkarésze hibásodott meg, az ablak beszorult és addig erőltettük a nyitást, amíg az ablaktekerő kar feladta a küzdelmet. Az is lehet, hogy úgy sérült meg, hogy valamilyen, a gépkocsiban szállított tárgy ráesett, megnyomta. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Ablakemelő kar csere ha eltört.

Ablaktekerő kar

A hibák leírásából következik, hogy az ablaktekerő javítás leggyakoribb esete az ablaktekerő kar csere. Ha egy ablaktekerő derékba tört, mert a gépkocsi tulajdonosa nagyobb erejű, mint amennyit egy ablakemelő kar elviselni képes, akkor ott már csak az ablaktekerő kar csere jöhet számításba. Ehhez előbb be kell szerezni a gépkocsi márkájához és típusához szükséges ablakemelő kart. Természetesen a fő méretek elég szabványosak, vagyis lehet találni nem feltétlenül az adott kocsihoz teljesen passzoló ablaktekerő kart is, ami tökéletesen megfelel a célnak, ha nem is olyan a formája, mint az eredeti volt.

Ablaktekerőkar árak tekintetében inkább a beszerezhetőség a kérdéses.

Az ablaktekerő kar árak nagy szóródást mutatnak. Érdemes autóalkatrész webáruházunk kínálatában válogatni, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbbet a legjobb áron. Azt viszont érdemes megfontolni, hogy magunk fogunk-e hozzá cseréjéhez, mert ez esetenként egyáltalán nem egyszerű művelet, és gyakran ismerni kell néhány fogást ahhoz, hogy sikerüljön. Ha mégis, akkor talán mindjárt érdemes az ablakemelő kar mellett egy ablakleszedő kar leszedő fogó megrendelését is megfontolni.