AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tuning shop - Led féklámpa választása.

Led féklámpa használatával jól kiaknázhatjuk a led izzók általánosan ismert előnyös tulajdonságait az autónkban. A hosszabb élettartam mellett a nagyobb fényerő adta előnyök különösen fontosak. Ha további hasznos tuning shop kiegészítők után kutat, tekintse meg teljes kínálatunkat!

Led féklámpa: nagyobb biztonság, tuningolt fény

A led féklámpa tehát – azon kívül, hogy kevesebb energiát igényel, messzebbről és jobban látszik, és pont ezt várjuk el egy féklámpától. Küldetése, hogy fékezéskor automatikus bekacsolódásával a mögöttünk autózók időben észleljék, ha hirtelen lassítunk. Legyen idejük reagálni a kormánnyal, vagy a fékpedállal.


 

 


Az egyik leggyakoribb baleseti fajta az úgynevezett ráfutásos baleset, amikor a vezető nem, vagy csak későn veszi észre, hogy az előtte haladók lassítottak, vagy megálltak. Ezek elkerülésének tökéletes eszköze a led féklámpa, amely nagyobb fényereje miatt sokkal messzebbről érzékelhető, mint a hagyományos izzóval működő féklámpák fénye.

Csere egyszerűen

Led féklámpa

Számos előnyös tulajdonsága és nagyobb biztonsága miatt tehát érdemes a hagyományos féklámpánkat ledes verzióra cserélni. Ez rendre csak úgy lehetséges, hogy a féklámpában világító izzó foglalatát is cseréljük, mert a hagyományos foglalatba nem illik be a ledes izzó. Ezt a cserét szervizben érdemes megrendelni, de aztán a kiégett led izzókat már magunk is ki tudjuk majd cserélni, ha kiégnének. Erre azonban nem biztos hogy valaha is sor kerül, ha nem évtizedekig használjuk az autónkat, mert egy led féklámpa élettartama akár egy évtized is lehet.