AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Izzók választása.

Izzók minden gépkocsiban bőséggel vannak, a műszerfaltól a belső világításon át a reflektorig bezárólag, kisebb-nagyobb izzók sokaságát találhatjuk. Persze ma már az autók fényforrásai nem a szó szoros értelmében izzanak, többségük már ledes világító testek, a modern technológia előnyeivel.

Milyen izzók kellenek az autóba?

Az, hogy az úgy nevezett autó led izzók sokkal korszerűbbek és jobbak, mint a régebbi izzók, azt ma már annak is tudnia kell, aki tegnap még azt sem tudta, hogy léteznek autó led izzók, hiszen, ha úgy általában tudja, hogy mit jelent az energiatakarékos izzó, a led, akkor könnyen rá tud jönni, ...


Izzók autóhoz és motorkerékpárhoz kedvezményes árakon webáruházunkban:


...hogy itt ugyanaz az energiatakarékos izzó jelenik meg, mint amelyik otthon is lényegesen csökkenteni tudja a lakás világítási költségét. Tehát a ledes autóizzók pont ugyanazon az elven működnek, mint amelyen az energiatakarékos izzók általában. A led és persze az autó led ugyanúgy nem más, mint egy olyan fénykibocsátó dióda, amelyért – 20 évvel a kék színű változatának feltalálása után – két japán kutató Nobel-díjat kapott tavaly.

Autó Izzók

A kék színű led sokáig hiányzott a fehér fény előállításához.

Ez a japánoknak 1994-ben sikerült és innentől a led már nem csak színes tudott lenni, de mivel a fény teljes spektruma előállíthatóvá vált, így a fehér is, ami megnyitotta az utat széles körű felhasználásuk előtt. Azért el kellett telnie néhány évnek, hogy az autó led izzók tarolni kezdjenek az egész világon. A gyártási technológia kidolgozása után a ledes autóizzók feltarthatatlannak bizonyultak. A led izzók esetében is egy-két világmárka uralja a piacot, úgy, ahogy a gumiabroncsoknál. Az ismertebbek között is a legnépszerűbbek a Cree és az Osram Led. A Cree egy amerikai cég, míg az Osram német. Ki-ki a szimpátiája szerint választhat: Cree vagy Osram Led, Amerika vagy Németország. Ha a választás a Cree márkára esik, akkor a vételár, illetve a profit Észak-Karolinában landol, ha az Osram Led a befutó, akkor Münchenben, de jó esetben itt Magyarországon csenget a kasszagép, mert a német multinak van magyar leánya is.

Motor és autó izzó katalógus. Izzok, ledek típusai.

Világítás - Motorkerékpár izzók Világítás - autó izzók Világítás - izzók az autóba