AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Felni kereső - Lemez felni választása.

Lemezfelni vagy acélfelni az, a gumiköpenyt (abroncsot) tartó tömör, álküllős vagy küllős felület, amely a kerék középső részét képezi és amelyet a kerékagyhoz rögzítünk négy vagy öt, ritkán, pl egyes terepjáróknál hat csavarral.

Autó gyárak általában lemezfelnivel szerelve bocsátják ki a kocsit.

A lemezfelni súlyos deformálódás, törés, elhasználódás miatt olykor cserére szorul. A legjobb választás ilyenkor az internetes felnikereső felület igénybevétele. Választhatunk új vagy használt felnit. Utóbbi esetében különösen fontos, hogy méret, mintázat tekintetében azonos legyen, ilyenkor ugyanis nem a kocsi, hanem a felni adatait kell a kereséskor használnunk.


Keresse meg autójához megfelelő lemezfelniket:


A lényeg: a választott felni pontosan igazodjon az általunk használt szetthez. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinekt is!

Egyesek lemezfelnit csak a téli gumikhoz használják, és nyárra igyekeznek mielőbb beszerezni négy könnyűfém felnit (alufelnit).

Ennek esztétikai, de igénybe vételi okai is lehetnek. Kereséskor hasonló a helyzet az alufelnik esetében is. Az alufelni kereső típus szerint ad ajánlatot a böngészőnek. Keresőnkben kizárólag új lemezfelnik rendelhetőek, használt felni nincs a kínálatunkban. A kereséskor nem árt előre megnézni a kocsin vagy a szervizkönyvben, hogy pontosan mekkora lemezfelnire vagy alufelnire van szükségünk, mert, mint mondtuk,  típusonként különbözőek lehetnek a lemezfelni méretek. A lemezfelni, vagy alufelni cseréjére általában akkor van szükség, ha a felnit valamilyen mechanikai sérülés érte. Például nekihajtottunk a járda padkának, úgy, hogy azt a felni is megsínylette. De akkor is célszerű rákattintani az internetes felnikereső felületre. Ez a helyzet akkor is, ha gumit cserélünk, és az új gumikkal új alufelniket is fel kívánunk szereltetni a kocsira.