AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Xenon szettek választása.

Xenon szettek beszerzésével egy csapásra megoldható az autó valamennyi világítással kapcsolatos problémája, de egyben tartalék égőkről is gondoskodhatunk. Válogasson további autóelektronikai felszerelések kínálatunkból!

A xenon lámpák működési elve

A xenon szettek beszerzésével egyszerre oldjuk meg az égő igényünket és az égők működéséhez szükséges segédalkatrészek, tartozékok biztosítását. A xenonlámpák közös vonása, hogy fénykeltésre tiszta xenont használnak bennük.


Keresse meg az autójához megfelelő xenon szetteket:


A xenon kiváló színvisszaadást nyújt, fényösszetétele a napfényre hasonlít. A gépjárművekben alkalmazott xenonlámpák rövid ívű fémhalogén-lámpák. Minden xenonlámpa tartalmaz két volfrámelektródát egy gömbszerű kvarctestben. Működtetésük speciális elektronikát igényel. Induláskor több tíz kilovolt gyújtófeszültség kiadása után a lámpa feszültsége hirtelen néhány tíz voltra esik vissza, több tíz, esetleg száz amper mellett.

A xenon lámpa gyújtószerkezete

Xenon szett az autóbanA xeonon szettek fontos tartozékai a gyújtószerkezetek. Ezek több kV nagyságú gyújtóimpulzust szolgáltatnak. Felépítésük összetett és elég bonyolult. Ma már általában az úgynevezett "soros hárompontos" gyújtókészüléket alkalmazzák, helyes nevén szuperpozíciós gyújtókészüléket. Az előzőleg kiterjedten használt "párhuzamos" vagy impulzusgyujtó nem tekinthető korszerűnek. A gyújtószerkezet minősége, működési biztonsága döntő hatással van a xenon szett egészére és részben ennek a következménye a xenon világító testek magas ára is.