AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Utánfutó csatlakozók választása.

Utánfutó csatlakozók biztosítják a vontató jármű és az utánfutó közötti elektromos kapcsolatot. Az autó összes hátsó világításának jelein túl még rendszámtábla világítást is továbbítja. Webáruházunk autóelektronikai felszerelések kínálata számos egyéb terméket is magában foglal, válogasson közülük!

 

Az utánfutó csatlakozók szerepe a közúti közlekedésben.

Az utánfutó csatlakozókban a fékezéshez, az irányjelzéshez, a fék- és helyzetjelző lámpához szolgáló, és az utánfutótóban található egyéb berendezések és felszerelések elektromos ellátását biztosító csatlakozó pontok kapnak helyet.


Válogasson az autójához megfelelő utánfutó csatlakozók között:


Az utánfutó csatlakozók feladata, hogy eljuttassák az elektromos energiát a gépkocsi akkumulátoráról az utánfutó áramot igénylő berendezéseihez, azokhoz, amelyet nem az utánfutó saját akkumulátoráról üzemeltetnek. Mivel az utánfutónak általában nincs saját áramfejlesztője, ezért a rajta üzemelő akkumulátor is a vontató jármű áramforrására van kapcsolva. Minden utánfutó csatlakozónak biztos érintkezést kell biztosítania a két jármű között, mert a rajta keresztülvezető áramkör megszakadása komoly problémák forrása lehet, akár balesethez is vezethet. Ezért ezek a csatlakozók kimagasló minőségűek és általában világszerte ismert gyártók termékei.

Az utánfutó csatlakozók felszerelése.

Utánfutó csatlakozó

 

Az utánfutó csatlakozók általában be vannak építve a vonófejbe. Ezekhez hozzányúlni csak akkor kell, ha meghibásodnak és cserére szorulnak. Új csatlakozó fejet általában csak akkor szerelnek fel, ha az utánfutóban olyan elektromos berendezést helyeznek üzembe, amelyik csak egy új csatlakozóval működtethető. Minden esetben nagyon fontos, hogy mielőtt hozzányúlunk a csatlakozásokhoz, alaposan tanulmányozzuk át a vonóhorog bekötési rajzot, amelyben részletesen fel vannak tüntetve az elektromos vezetékek és csatlakozások.