AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Tolatóradarok és tolatókamerák választása.

Tolatóradarok és tolatókamerák beszerelésével tehetjük abszolút biztonságossá az autó hátramenetét, a tolatást. A tolatóradarok kijelzőn vizuálisan és hangjelzéssel is informálnak a gépkocsi mögött található akadályok távolságáról, míg a tolatókamerák a műszerfalon lévő kijelzőre továbbítják a kocsi mögötti tér képét. Böngésszen teljes autóelektronikai felszerelések kínálatunkból!

A tolatóradarok és tolatókamerák felszerelése.

Gyakori kérdés, hogy csak nagy autókra érdemes-e tolatókamerát vagy tolatóradart szerelni, vagy van értelme a kicsiket is felszerszámozni velük. Nyilván egy hosszú és széles gépjármű, egy teherautó, vagy kamion esetében magától értetődik a kamera, vagy a radar haszna.


Válogasson az önnek megfelelő tolatóradarok vagy tolatókamerák között:


Tolatóradar autójához jó áron.Kevésbé triviális az előnyük a kisebb méreteknél, amelyek nagysága jól érzékelhető és könnyű a kilátás is belőlük. Csakhogy a tolatás alkalmával hiába érzékeljük tökéletesen a saját kocsink méretét, ha a mögöttünk álló formáiról nincs elég információnk, mivel annak csak a szélvédőjét, vagy a tetejét látjuk, nem tudjuk pontosan a motorház mennyire nyúlik előre. Arról nem is beszélve, hogy hányszor fordul elő, hogy valamilyen alacsony tereptárgy elé parkolunk, és mire dolgunk végeztével újra a kocsiba ülünk már rég megfeledkeztünk róla és hibátlanul beletolatunk. Megfontolandó az oldaltükrök és az egész autó felszerelése radarral vagy kamerával, főleg annak ismeretében, mennyibe kerül egy lökhárító fényezése, vagy egy letört elektromos tükör cseréje.

A tolatóradarok és tolatókamerák hibái és javításuk.

A tolatóradar minden, a gépkocsi mögött található tárgyat érzékel. Feltéve, hogy az érzékelői, amiből több is lehet, megfelelően vannak beállítva ahhoz, hogy a kisebb és az alacsonyan fekvő akadályokat is észrevegye. Így a leggyakoribb hiba, hogy a rosszul beállított érzékelő fej nem „látja meg” az alacsony tárgyakat. A másik hiba, és erre már a vezetőnek kell ügyelnie, hogy lehetnek olyan akadályok, (például üveg) amiről nem verődnek vissza a radar által kibocsátott hullámok, így azokat nem is jelzi.