AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Szivargyújtó elosztó/aljzatok választása.

Szivargyújtó elosztó és elosztó aljzatok teszik lehetővé elektromos eszközök üzemeltetését az autó akkumulátoráról. Azért lehet szükség használatára, mert egyszerre több eszközt akarunk egy szivargyújtóról üzemeltetni. Válogasson kapcsolódó autóelektronikai felszerelések választékunkból!

Szivargyújtó elosztó, vagy elosztó aljzatok?

Minden szivargyújtó elosztó lényege, hogy a gépkocsikban rendszeresített egy darab szivargyújtó nyújtotta csatlakozási lehetőséget sokszorozza meg, mert vagy két-, vagy három, esetleg négy újabb szivargyújtó egyidejű csatlakozását teszi lehetővé.


Válogasson az autójába való szivargyújtó elosztó, aljzatok között:

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

A különbség az alkalmazott megoldásokban annyi, hogy az egyik típusnál a szivargyújtó feje maga az elosztó, ezt úgy lehet elképzelni, mint az háztartási fali elosztót, amit egy konnektorba csatlakoztatunk és bele három készüléket lehet bedugni. A másik megoldás az egyszerű hosszabbítóra hasonlít, ahol egy dugó csatlakozik a falba és egy hosszabb-rövidebb vezeték másik végén több aljzat található egymás mellett. Ilyenek a szivargyújtó elosztó aljzatok is. Ma már vannak olyan szivargyújtó elosztók, mindkét típusban, amelyeken a szivargyújtó aljzatok mellett egy USB csatlakozó is van, az olyan elektromos felszerelések számára, amelyek USB-vel csatlakoztathatók az energiaforrásra. Ilyen például a mobiltelefon töltők egy része is.

Szivargyújtó elosztó, aljzatok beszerzése

Szivargyújtó elosztó az autóbanAz alapkérdés, hogy érdemes-e egyáltalán szivargyújtó elosztót, vagy szivargyújtó elosztó aljzatot vásárolni. A válasz kézenfekvő: igen. A magyarázat is egyszerű: mára annyira megnőtt azoknak az elektromos eszközöknek a száma, amelyeket a gépkocsiban is használunk, vagy esetenként feltölteni kényszerülünk, hogy lassan rendszeresen elő tud fordulni, hogy ezt egyszerre többel is meg kell tennünk. Vegyük a következő példát: szivargyújtóról üzemelő GPS navigátorral akarjuk becserkészni úti célunkat, de közben a telefonunk is feltöltésre szorul, miközben az otthonról hozott digitális adatrögzítőn tárolt zeneszámokat hallgatjuk. Egy jól megválasztott szivargyújtó elosztó használatával egyikről sem kell lemondanunk egy percre sem.

 

Szivargyújtó elosztó/aljzatok használatával egy szivargyújtóból több elektromos berendezést, felszerelést lehet üzemeltetni az autóban. Szerepük megegyezik a háztartásban használt elosztókéval.

A szivargyújtó elosztó, aljzatok szerepe

A szivargyújtó elosztó aljzat azt a célt szolgálja, hogy a szivargyújtót akkor is energiaforrásként tudjuk használni, ha az autó utasterében róla több olyan berendezést akarunk működtetni, amelyet a szivargyújtóhoz kell csatlakoztatni. A látszat ellenére ilyesmi nem is olyan ritkán fordul elő, ezért bőven megéri egy szivargyújtó elosztót megvásárolni. Vegyük csak az egyszerű példát, amikor egy GPS működik a szivargyújtóra kapcsolva. A hosszú úton lemerül a mobiltelefonunk, amit a szivargyújtóról lehet feltölteni. Az elosztó lehetővé teszi, hogy a telefon töltésének ideje alatt se kelljen lemondani a GPS szolgálatairól.

A szivargyújtó elosztó, aljzatok használata

A szivargyújtó elosztó, aljzatok használata roppant egyszerű bárki számára. Egyszerűen be kell dugni a szivargyújtóba. Ezzel az eredeti két energiaforrás helyet azonnal háromra teszünk szert, vagyis egyszerre három elektromos eszközt tudunk működtetni az eredetileg egy energiaforrásról. Mivel az ára egészen barátságos, vagyis egyáltalán nem tekinthető nagy beruházásnak, akkor is érdemes az autóban tartani, ha tapasztalataink szerint nagyon ritkán lenne csak szükség rá, mert akkor viszont semmivel sem lehet helyettesíteni.