AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Próbalámpa választása.

Próbalámpa használatával lehet a legegyszerűbben ellenőrizni, hogy valahol van-e áram, egy vezetékék nem hibás-e, vajon kábelhiba miatt nem működik-e egy berendezés az autóban. A teljes autóelektronikai felszerelések webshop választék ide kattintva érhető el.

A próbalámpa elve

A próbalámpa azon az elven működik, hogy az ellenőrizni, kipróbálni kívánt vezetékben alkatrészben áram jelenléte esetén kigyullad az égője, amiből látni lehet, hogy a vizsgálat tárgya áram alatt van. Ennél többet is képes kideríteni, mert azt is megtudhatjuk, hogy egy relé működőképes-e vagy nem, 


Vásárolja meg kedvezményes áron a javításhoz szükséges próbalámpát:


...hiszen vagy kigyullad, vagy elalszik a próbalámpa a relé működésének hatására. A világítótest lehet ledes vagy hagyományos, de a legjobb, ha minél kisebb teljesítményt igényel, mert nagyobb lámpák akár kárt is okozhatnak a vizsgált alkatrészekben.

A próbalámpa működése

Próbalámpa

 

A próbalámpa működése nagyon egyszerű. A világítótest végéből kivezetett kábelt kell a vizsgált alkatrésszel összekötni és árgus szemekkel figyelni, vajon kigyullad-e a lámpa. Ez persze néha némileg bonyolultabb, mert például jó tudni, hogy a keresett áram, vajon merre is kellene legyen és ott lenne érdemes keresni. A másik, hogy gyakran egy-egy vezetékhez, alkatrészhez nem könnyen férhetünk hozzá. Erre az esetre gondolva, a próbalámpa vége tűszerű, amivel a vékonyabb szigetelések nagyobb sérülés okozása nélkül is átüthetők a vizsgálat céljából.