AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Multiméter választása.

Multiméter segítségével könnyen és pontosan mérhető az autó elektromos berendezéseinél az áramerősség, a feszültség, az áram frekvenciája. Válogasson egyéb autóelektronikai felszerelések kínálatunkból!

A multiméter funkciója

A multiméter egy sokoldalú mérőműszer, amely elsősorban az elektromos árammal kapcsolatos mérések elvégzését könnyíti meg. Ma már egyre inkább a digitális változatát használják az analóggal szemben, de ez utóbbi is jól megfelel azokra a feladatokra, amelyekre egy autós használni szokta.


Keresse meg az autószervizeléshez szükséges digitális multiméter terméket:


Az áram erőssége, a feszültség, az ellenállás és a frekvencia mellett a legsokoldalúbb és ennek megfelelően drágább multiméterek kapacitás és hőmérséklet mérésére is alkalmasak. Ez utóbbi sem haszontalan a gépkocsiknál, hiszen számos olyan hely van az autóban, ahol fontos az alkatrész hőmérséklete.

A multiméter használata

Multiméter használata az autónál

 

A multiméter használata rendkívül egyszerű, a szokásos eljárást kell alkalmazni, azt, amit minden feszültség vagy ellenállásmérésnél szokás. Természetesen a várható méréstartomány beállítása itt is fontos. Az átlagos készülékek, amelyek hőmérsékletet is mérnek, egy érzékelő diódával vannak felszerelve, amely főleg az adott tárgyhoz érintéssel szolgáltat pontos adatot annak hőmérsékletéről, de természetesen kijelzi a levegő hőmérsékletét is. Valamennyi multiméterben van adattartási funkció és úgy vannak kialakítva, hogy mostoha körülmények között is működőképesek, vagyis védettek a por és a nedvességgel szemben.