AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Menetrögzítő kamera választása.

Menetrögzítő kamera használatával az autós menet közben is rögzíthet mindent, ami előtte történik az úton. Ennek baleset, vagy súlyos szabálysértés esetén akár gyakorlati haszna is lehet. Teljes autóelektronikai felszerelések választékunkat ide kattintva tekintheti meg.

A menetrögzítő kamera gyakorlati haszna

Ma már egyre több autósnál látunk a szélvédő előtt, előre, az útra figyelő, folyamatosan működő menetrögzítő kamerát, amely minden onnan látható eseményt felvesz. Ez nem egyszerűen hobbi, mert komoly gyakorlati jelentősége is lehet egy vitatott baleset, vagy szabálysértés esetén hozzájárulhat a felelősség megállapításához...


Keresse meg az autójához szükséges menetrögzítő kamerát:


Ezért vannak olyan országok, ahol egyes biztosító társaságok meg is követelik e menetrögzítő kamera használatát. Nem véletlenül látni az interneten annyi balesetet rögzítő orosz videó felvételt. Ott ugyanis a gyakori szándékos balesetokozás miatt a biztosítók megkövetelik.

Milyen menetrögzítő kamerát vegyünk?

Menetrögzítő kamera az autóban

 

A menetrögzítő kameráknál is a felbontás a legfontosabb, vagyis az, milyen részletességű képet kapunk. A másik nagyon fontos, a lencse látószöge. Ez dönti el, hogy az utat a menetrögzítő kamera milyen szélesen, milyen nagy szögben látja. Ennek abban van szerepe, hogy az oldalt, tehát nem közvetlenül az autó előtt történteket is rögzíteni lehessen. A harmadik kérdés, hogy a menetrögzítő kamerához mekkora tárolási kapacitás tartozik, azaz, hány órányi felvétel fér el az adatrögzítő egységen. Ez ugyanis megszabja azt is, hogy a felvételeket mennyi ideig lehet tárolni, és milyen gyakran kell őket törölni.