AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Központi zárak és tartozékok választása.

Központi zárak teszik igazán kényelmessé az autó ajtóinak kinyitását és bezárását. Egy kulcs elfordítására, vagy egy távirányító gombjának megnyomására nyitják a gépjármű valamennyi ajtaját. Böngésszen további autóelektronikai felszerelések kínálatunkból is!

A központi zárak és tartozékok felszerelése.

Abban, hogy a központi zárak tökéletesen működjenek nagy szerepet játszanak a tartozékok: az elektromos vezérlőelektronika és maga a központi zárat mozgató motor, amely egyszerre zárja be, nyitja ki az összes ajtót.


Válogasson az autójába beépíthető központi zárak és tartozékok közül:


A központi zárak ma gyakran az autó gyári tartozékai, de még mindig vannak olyan típusok, amelyeknél csak akkor lesz központi zár, ha azt, valamennyi tartozékával együtt beszereltetjük. Az utólag üzembe helyezett központi zárak esetében lehetőség van a legszükségesebb funkciók használatára az elektromos vezérlőelektronika kiválasztásával. Nagyon fontos, hogy az ajtók nagyságához és méretéhez alkalmazkodó legyen a központ zárat mozgató motor, így biztosítva a könnyed és zökkenőmentes nyitás. Ez vonatkozhat egy relé beépítésével a csomagtartóra is. Van olyan vezérlőelektronika, amely a fékpedál háromszori benyomása után blokkolja az ajtókat és a gyújtás kikapcsolásakor feloldja a zárat.

A központi zárak és tartozékok hibái.

Autó központi zár jó áron webáruházunkban.

A leggyakoribb hiba a központi zárak és tartozékok mechanikájában tapasztalható, de ugyancsak gyakran fordul elő, hogy a központi zár motorja hibásodik meg. A legritkábban esik meg, hogy az elektronikával akad valami baj. Nem hibás elektronika esetében is érdemes lehet a vezérlőelektronika cseréje, hiszen az egyes vezérlések nem egyforma funkciókat tudnak irányítani. Ezért, ha esetleg a motor cseréjére lenne szükség, akkor érdemes megfontolni a vezérlés cseréjét is. Nem nevezhető hibának, de gyakran lehet akadálya a központi zár működésének, ha lemerül a távirányító. Ezért tanácsos időben tartalék elemekről gondoskodni. Ennél nagyobb gond, ha valamilyen okból az akkumulátorunk merül le, mert ebben az esetben nem működik a központi zár, így a tartalék lehetőséggel élve kulccsal lehet egy ajtót kinyitni.