AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Ködlámpák választása.

Ködlámpák segítik az autó vezetőjét, amikor a normál tompított világítás vagy a reflektor fénye nem biztosít kellő látótávolságot. Ezek fénye ugyanis visszaverődik a köd apró vízszemcséiről. A ködlámpa erősebb- és más szögből érkező fénye kevésbé törik meg a párában, ezért messzebbre lehet látni az utat. További autóelektronikai felszerelések választékunk ide kattintva érhető el.

Az extra ködlámpák előnyei az autókon.

A ma forgalomba kerülő autók nagy többségén gyárilag van ködlámpa. Legtöbbször a normál tompított világítás és a fényszóró házába beépítve. Azonban ezeknél a gépkocsiknál is érdemes lehet extra ködlámpa felszerelése. A gyári ködlámpák teljesítménye ugyanis gyakran elmarad a külön vásárolt és felszerelt ködlámpákétól, ...


1 2 3 > 
1 2 3 > 

...és ezek hatásfokát az is korlátozza, hogy ugyanoda vannak szerelve, ahol a többi világító test működik. Korszerű, led ködlámpa beszerzése azért is megéri, mert ezeknek kiemelkedően nagy a fényerejük és minimális az energiafogyasztásuk, amit a benzinfogyasztásban forintosítani lehet. Azért megjegyeznénk: udvarias autós csak sűrű ködben, nagyon erős felhőszakadásban, sűrű hóesésben kapcsolja be a kiegészítő ködlámpákat, a gépkocsi nem karácsonyfa és nem is betlehem, ráadásul a feleslegesen bekapcsolt lámpasor agresszív vezetőt sejtet.

Ködlámpa felszerelése és beállítása.

Autó ködlámpa

A ködlámpák vásárlásánál több szempontot együtt kell figyelembe venni. Az első és legfontosabb, hogy a külön vásárolt ködlámpa kellően erős fényű legyen, vagyis megérje a ráköltött pénzt. Fontos, hogy egyszerűen, könnyen szerelhető legyen. A csatlakozó elemeinek ugyanis ki kell bírniuk az idő viszontagságai mellett a gépkocsi folyamatos rezgését, és ezt a rezgést nem továbbíthatják a lámpatestre, mert akkor a fény is rezegni fog az úttesten. Első számú követelmény ezekkel a fényforrásokkal szemben, hogy maximálisan ütésállók legyenek, annál is inkább, mert többségüket nem védi olyan külön lámpaburok, mint beépített társaikat. Az pedig nyilvánvaló, hogy a felcsapódó kövek, homok, egyéb szennyeződések erősen igénybe veszik a külön felszerelt ködlámpákat. Az sem árt, ha a rögzítés úgy van megoldva, hogy azt ne lehessen egy zsebkéssel meglazítani és a lámpát könnyen eltulajdonítani.