AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Inverterek választása.

Inverterek teszik lehetővé számunkra, hogy a különféle feszültségen működő berendezéseink áramellátását biztosítani tudjuk. Tekintse meg az autóelektronikai felszerelések webshop teljes választékát!

Inverterek segítségével elektromos eszközeink kevesebbet fogyasztanak.

Ezek a feszültségátalakítók meghatározója a bemeneti és a kimeneti feszültség, illetve a biztosított áramerősség nagysága Voltban, illetve Wattban megadva. Ez könnyen megérthető, ha végiggondoljuk, hány elektromos készüléket használunk rendszeresen, otthon, a munkahelyünkön és utazás közben, milyen szórakoztató elektronikai berendezések vannak a lakásunkban, és hány kommunikációs eszközt használunk egész nap, olyat, amelyik nem az épületekben elérhető szabványos 220-230 Volton működik.


Keresse meg az autójához megfelelő invertert:

1 2 > 
1 2 > 

Ilyenek a korszerű, főleg a mobil elektronikai berendezések, laptopok, mobiltelefonok, walkmanek, digitális fényképezőgépek, filmfelvevők, zsebrádiók, de például kisfeszültségen működnek a kábeltévé, vagy az internet adatperei is. Általában minden említett, inverter alkalmazását igénylő berendezéshez a gyártók automatikusan adják a feszültségátalakítókat.

Inverterek kisfeszültségről nagyobb feszültségre.

Autó laptop mérés

Az autózásban sem nélkülözhetők az inverterek. Itt azonban fordítva működnek és az akkumulátorokra jellemző kisebb feszültséget (12-24 Voltot) alakítják át nagyobb 220 Voltos feszültségre. Ezzel lehetővé válik az egyébként csak 220 Voltos hálózati feszültséggel működő háztartási berendezések és szórakoztató elektronikák működtetése az autó akkumulátoráról. Ezeknél az invertereknél a bemeneti oldalon van a kisebb feszültség feltüntetve és a kimenetelin a nagyobb. Jellemzően: DC 12V vagy DC 24V és AC 220V. vagyis 12-24 voltos egyenáramot alakít át 220 voltos váltóáramra. Természetesen ott találjuk még a teljesítmény nagyságára utaló adatot is Wattban. Például 250 W. Ezért, amikor egy ilyen inverterhez akarunk valamilyen 220 Voltos háztartási gépek kapcsolni, a feszültségi adatok mellett győződjünk meg, hogy a kellő teljesítmény is rendelkezésre áll-e.