AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Hangjelzők választása.

Hangjelzők a civil autók esetében szinte kizárólag a kürtök lehetnek. Ezeket azért hívjuk elektromos hangjelzőknek, mert nem csak vezérlésükben, de a hangképzésben is vezető szerepe van az elektronikának, még ha a kürtben a hangot a levegő áramlása hozza is létre.

Autónkban az elektromos hangjelző megfelelő működése elengedhetetlen a forgalomban.

Az elektromos hangjelző feladata, hogy a gépkocsi vezetőjének utasítására, mondjuk egy gombnyomásra az autó külsején elhelyezett hangképző szerkezet, kürt vagy duda erős hangjelzéssel felhívja a közlekedés többi résztvevőjének figyelmét a hangjelzést leadó járműre.


Keresse meg autójához megfelelő elektromos hangjelzőt / kürtöt:


Hangjelzők az autóba

Hangjelzők feladata tehát, hogy a kürtöléssel, dudálással sok információhoz nem juttatjuk autóstársainkat, azon kívül, hogy itt vagyunk mi is, és részt veszünk a forgalomban. A leggyakrabban ezért éppen erre használják a kürtöket, mégpedig főleg veszélyhelyzetben, amikor a vezető úgy ítéli meg, hogy járművének mozgását a forgalom valamelyik résztvevője nem veszi figyelembe, amivel magát vagy a hangjelzést leadó járművet veszélyezteti.

Extra elektromos kürt felszerelése autónkra.

Valamennyi autó alapfelszereléséhez tartozik egy elektromos hangjelző, amely megfelel a szabványoknak és a szükséges feladatnak. Ha ennél többre, esetleg szebbre vágyunk, akkor érdemes extra elektromos hangjelző után nézni. Az extra elektromos hangjelzőkben is a levegő áramlása kelti a hangot egy elektromos kompresszor segítségével. Az eredetileg beszerelt kürttől a hangerőben térnek el, esetleg abban, hogy dallamot játszanak, dallamkürtök, vagy két hangot adnak egymás után. Sokan azért szerelnek az autóba második elektromos hangjelzőt, mert az nem csak az eredetitől eltérő, jellegzetes hangot ad, de megjelenésével, esetleg extravagáns alakjával, anyagával, csillogásával is felhívja magára és a gépkocsira a figyelmet.