AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - DRL nappali menetfények választása.

Nappali fény kötelező minden 2011 február 7-e óta gyártott autóra az Európai Unió területén. A 2008-ban elfogadott rendelet szerint külön fényforrásnak kell gondoskodnia a jármű kivilágításáról, olyannak, ami kizárólag nappal működik és a jármű indításával automatikusan bekapcsolódik.

Az autó nappali menetfény biztonság és tuning látványosság is egyben.

A menetfény forrása önállóan helyezkedhet el az autó elején, de az is megengedett, hogy a fényszóró és a tompított fényt adó lámpatestbe legyen beépítve. Különleges megoldás, az úgy nevezett Angel-Eye, amely az Audik és a Mercedesek fényszóróinak alján meghúzódó világító csík.


Keresse meg autójához szükséges DRL nappali menetfényeket:

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

Természetesen a hagyományos tompított fényszóró is alkalmas a menetfény szolgáltatására. Mégis sokan, akiknek eredetileg még nincs az autóján nappali fény, utólag akarják felszerelni. Ez első ránézésre feleslegesnek tűnik, de nem az, mivel a nappali fényforrás minden tekintetben jobb megoldás, mint a tompított fényszóró használata.

Nappali fény felszerelése házilag, egyszerűen.

Autó nappali tuning menetfény webshop.

A nappali fény, menetfény használata, utólagos felszerelése nem felesleges. Két okból sem. Az egyik, hogy a tompított fényszóró energiafelhasználása a sokszorosa a nappali fény energiaigényének. A tompított fény izzói átlagosan 70 W-ot emésztenek fel, és ehhez hozzá kell még adni a rendszámtábla és a műszerfal teljesen felesleges megvilágítását, ami így összesen akár 110 Wattot is jelenthet. Ez nyilván megjelenik a gépkocsi üzemanyag fogyasztásában és ennek megfelelően a környezet terhelésében is. A másik ok, hogy a tompított fényszóró nem a jármű nappali megvilágítására van kitalálva. Az utat világítja meg, úgy, hogy ne zavarja a szembejövő járművek vezetőit. Csakhogy így a kibocsátott fény alig 10 százaléka hasznosul nappal arra, hogy az autónk szemből jól látható legyen.