AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Biztosítékok, biztosíték szettek választása.

Biztosítékok védik meg az elektromos berendezéseket, hogy a megengedettnél nagyobb feszültség esetén kár essen bennük. Az egyes elektromos autóalkatrészek más-más feszültséggel működnek, ezért a biztosítékok is eltérő feszültségnél szakítják meg az áramkört.

Biztosíték készlet mindig legyen kéznél autónkban.

Minden autóban számos, különböző feszültségre méretezett biztosító szükséges. Ezt az igényt elégítik ki a biztosító szettek. Egy-egy biztosító készlet, biztosító szett úgy van összeállítva, hogy valamennyi, az adott gépkocsihoz szükséges biztosító benne van.


Keresse meg autójához megfelelő biztosíték szetteket:


Így nem kell egyenként kiválogatni az éppen szükséges biztosítót, hanem egyszerűen meg kell vásárolni a készletet. A szett úgy van összeállítva, hogy a többször előforduló, azonos paraméterű biztosítókból van benne több, így több csere lebonyolítható egy-egy biztosíték szett felhasználásával akkor is, ha többször egymás után ugyanolyan teljesítményű biztosító ég ki.

Az autó biztosítékainak cseréje a gyári leírás alapján ellenőrizhető.

Autó biztosíték készlet

A legtöbb autóban és motorkerékpárban a biztosítékok egy helyen, egymás mellett vannak elhelyezve, megkönnyítve ezzel a cseréjüket. A gyártók ehhez mellékelnek egy leírást is, amiből kiderül, melyik biztosító melyik alkatrész, vagy tartozék működéséért fele. Így ki lehet választani a cserélendő biztosítékot. A csere előtt ellenőrizni lehet, hogy vajon tényleg kiégett-e a biztosíték. Ez az elszakadt, vagy kiolvadt biztosíték szálon látható. Figyeljünk arra, hogy vannak autók, amelyekben két biztosító tábla van, tehát mind a kettőt fel kell nyitni, hogy kiderüljön melyik biztosíték szorul cserére.