AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Biztosítékok, biztosíték szettek választása.

Biztosítékok védik meg az elektromos berendezéseket, hogy a megengedettnél nagyobb feszültség esetén kár essen bennük. Az egyes elektromos autóalkatrészek más-más feszültséggel működnek, ezért a biztosítékok is eltérő feszültségnél szakítják meg az áramkört. Webáruházunkban nem csak biztosítékok, de számos más autóelektronikai felszerelések is megtalálhatóak.

Biztosíték készlet mindig legyen kéznél autónkban.

Minden autóban számos, különböző feszültségre méretezett biztosító szükséges. Ezt az igényt elégítik ki a biztosító szettek. Egy-egy biztosító készlet, biztosító szett úgy van összeállítva, hogy valamennyi, az adott gépkocsihoz szükséges biztosító benne van.


Keresse meg az autójához megfelelő biztosíték szetteket:


Így nem kell egyenként kiválogatni az éppen szükséges biztosítót, hanem egyszerűen meg kell vásárolni a készletet. A szett úgy van összeállítva, hogy a többször előforduló, azonos paraméterű biztosítókból van benne több, így több csere lebonyolítható egy-egy biztosíték szett felhasználásával akkor is, ha többször egymás után ugyanolyan teljesítményű biztosító ég ki.

Az autó biztosítékainak cseréje a gyári leírás alapján ellenőrizhető.

Autó biztosíték készlet

A legtöbb autóban és motorkerékpárban a biztosítékok egy helyen, egymás mellett vannak elhelyezve, megkönnyítve ezzel a cseréjüket. A gyártók ehhez mellékelnek egy leírást is, amiből kiderül, melyik biztosító melyik alkatrész, vagy tartozék működéséért fele. Így ki lehet választani a cserélendő biztosítékot. A csere előtt ellenőrizni lehet, hogy vajon tényleg kiégett-e a biztosíték. Ez az elszakadt, vagy kiolvadt biztosíték szálon látható. Figyeljünk arra, hogy vannak autók, amelyekben két biztosító tábla van, tehát mind a kettőt fel kell nyitni, hogy kiderüljön melyik biztosíték szorul cserére.