AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóelektronikai felszerelések - Akkumulátor tesztelő választása.

Akkumulátor tesztelő, más néven akkumulátor töltöttségi szintmérő használható annak ellenőrzésére, hogy rendben van-e az akkumulátorunk.

Az akkumulátor tesztelő használata

Az akkumulátor tesztelő egy elektronikus berendezés, amelynek segítségével pillanatok alatt ellenőrizhetjük az autónk akkumulátorának töltöttségét. Az intelligens teszterek kimutatják a  feszültséget és az áramerősséget (AC/DC), esetleg az ellenállást, a hőmérsékletet, az akkumulátor kapacitását.


Keresse meg autójához megfelelő akkumulátor tesztelőt:


Szinte mindenki járt már úgy, hogy mondjuk egy téli reggelen az istennek sem akart indulni az autó, pedig éppen sietni kellett volna valahova. Elfordította a slusszkulcsot, de csak egy tompa kattanás volt hallható, némi fáradt nyekergés, majd jött a néma csend. Jobb az ilyet elkerülni, erre jó az  akkumulátor tesztelő időnkénti használata. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Kinek lehet fontos az akkumulátor tesztelő használata?

Az akkumulátort menet közben tölti az autónk, de egyáltalán nem mindegy, mik a közlekedési szokásaink. Különösen azok vannak veszélyben, akik szinte kizárólag a városban használják az autót, mondjuk reggel elmennek munkába, este meg haza, legfeljebb még hetente egyszer a közeli szupermarketbe egy nagy bevásárlásra. Vagyis azok, akik kevés kilométert tesznek meg két indítás között. Az indítás ugyanis viszonylag sok áramot igényel, az akku töltésének jelentős részét veszi el. Mindez különösen télen lehet gond, amikor például a fűtés, a fokozott világítás és ablaktörlés emészti az áramot, miközben pedig óvatosabban, tehát lassabban vezetünk. Ilyen helyzetekben érdemes rendszeresen ellenőrizni az akkumulátort és szükség esetén tölteni.