AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A visszapillantó tükrök megfelelő beállítása

A mai modern autógyártás világában járműveink jól felszerelt biztonsági rendszerekkel ellátott gépezetek. Némelyikre már-már teljesen rábízhatjuk magunkat. Ennek köszönhetően az emberek nagy része megfeledkezik a visszapillantó tükrök helyes beállításának fontosságáról.

 

Pontos beállítás, biztos látótér

 

Amikor még nem voltak szuper kütyükkel felszerelve az autók, akkor nem tudtunk másra támaszkodni, csak is a visszapillantó tükrökre, minimalizálva a holtteret. Ha csúcstechnológiával felszerelt autója van, ha nem, lényeges szem előtt tartani ennek fontosságát. Néhány percet vesz igénybe indulás előtt. Leellenőrizzük a tükröket, beállítjuk az ülést, kormányt, bekötjük a biztonsági övet és már útnak is eredhetünk. Sokkal nagyobb biztonságban, mint helyes tükörhasználat nélkül. Vezetés közben csupán néhány másodperc végig nézni a tükreinken. Ezzel akár életet mentve.

Az autó visszapillantó tükrének fontossága

Hogyan állítsa megfelelő szögben a tükröket?

 

Kövesse a következő néhány lépést, így biztonságosabbá téve vezetési szokásait. Miután kényelmesen elhelyezkedett az ülésben, állítsa be az oldalsó tükröket. Kezdje a sofőr felőli oldalon. Az újabb autók nagy részében lehetőség van, az elektronikának köszönhetően, egyszerűen és pontosan beállítani a tükröket. Régebbi autókban kézzel állítható típusok vannak. Akármelyik típusú visszapillantója is van, úgy állítsa, hogy ha megfelelő, kényelmes testtartásban ül az autóban, akkor probléma nélkül láthassa az Ön mögött lévő utat, anélkül hogy fejét mozgatnia kelljen. Ezután térjen át az utas felőli oldalra. Helyzetén ne változtasson, azért, hogy minél pontosabban tudja beállítani a tükör állásának szögét. Amennyiben elektronikusan nem tudja vezérelni a visszapillantót, kérje meg egy ismerősét, hogy segítsen beállítani. Ne feledkezzen meg a belső visszapillantó tükörről sem. Az adja a legszélesebb látóteret az autó mögött közlekedő járművekre, egyéb akadályokra. A helyesen beállított tükrök bizony számos dolgot megkönnyíthetnek és biztonságossá tesznek a mindennapokban. Dupla-sávos autóúton egyszerűbb lesz a közlekedés. Párhuzamos parkolásnál pedig szinte elengedhetetlenek a jól beállított tükrök. Amennyiben utánfutóval közlekedünk, szintén rendkívül hasznosak tudnak lenni. A pontos szögben álló tükör tökéletes rálátást képes biztosítani környezetünkre.