AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

SSANGYONG típus választása.
  1. tipus
  2. ssangyong
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


SsangYong alkatrészek 1954 óta készülnek, bár kezdetben egy egészen más márkanév alatt. Mai nevét a cég 1977-ben kapta, amikor a SsangYong Üzletcsoport átvette az addig Hadonghwan néven működő dél-koreai céget.

SsangYong alkatrészek az USA-nak

A SsangYong alkatrészek, és a márkanév alatt ma készülő járművek az elmúlt négy évtizedben hatalmas fejlődésen mentek keresztül. Meghatározó lökést adott ehhez, hogy már a hatvanas évek közepén megkezdték a dzsipek gyártását az Egyesült Államok hadserege számára. Ez nem csak nagy üzlet volt és megalapozta a vállalkozás terjeszkedését, növekedését, de egyben hozzásegítette a koreaiakat a legkorszerűbb technológiák elsajátításához is. Innen datálható a mai alkatrészek minőségi paramétereinek állandósulása. A Kovács Autóalkatrész webáruház kínálatában számos másik autómárkához talál még alkatrészt, böngésszen teljes kínálatunkból!

Utángyártott Ssangyong alkatrészek

A gyártó és a Damiler-Benz

Ugyancsak mérföldkövet jelentett a SsangYong alkatrészek gyártásában az 1991-ben beindult együttműködés a német Daimler-Benz céggel, a Mercedesek gyártójával. Ez számos közös fejlesztésben öltött testet, aminek minőségét jelképezi, hogy egyes modellek előbb kerültek a piacra Mercedes emblémával, mint a SsangYong név alatt. 1997-ben a cég továbblépett és az európainál is ígéretesebb piacot célzott meg, amikor a márka az alkatrészek gyártásában és az autók összeszerelésében az indiai Tata autógyárral kezdett el együttműködni a Daweoo ugyancsak dél-koreai céggel együtt. Ennek sikertelensége után a SAIC kínai autógyár szerezte meg a SsangYong tulajdonjogának 51 százalékát, ami a kínai piacot nyitotta meg a cég előtt.