AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

SMART típus választása.
  1. tipus
  2. smart
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Smart alkatrészek sehol sem hiányozhatnak a kereskedő polcairól, hiszen a miniautóhoz szükséges részegységek jól megférnek a többi Mercedes alkatrész között.

Smart alkatrészek a világ minden tájára

A Smart alkatrészek gyártása nem tekint vissza nagy múltra, főleg, ha az anyacég, a Mercedes történelmével hasonlítjuk össze. Az igaz, hogy már így is majd ötven éve, vagyis még a 70-es évek elején elkezdődött egy mini autó koncepciójának kidolgozása, de a kész modellt csak 1988 végén mutatták be. A legnagyobb újdonság a Daimler-Benznél semmilyen hagyománnyal nem rendelkező kis méret volt, mert az autóalkatrészek és a modell egyéb paraméterei, mindenek előtt a minősége és műszaki-technológiai színvonala jól illeszkedett a márka hagyományaihoz.

Utángyártott Smart alkatrészek

Kis autót sem könnyű gyártani

A Mercedes a Smart alkatrészek gyártása során meggyőződhetett arról, hogy a kis autó legalább olyan bonyolult problémákat vet fel, mint egy nagyobb limousine megtervezése. A modell első változatainál egészen komoly gondok voltak a kocsi stabilitásával. Egyszerűen arról volt szó, hogy a Smart könnyen borult. A gyártó azonban a hatalmas tapasztalatokra és az évtizedek alatt felhalmozott tudásra építve néhány hónap alatt leküzdötte a problémát. Mára a világ szinte valamennyi országában forgalmazott Smart alkatrészek és autók minden tekintetben megfelelnek a Daimler maga által állított magas követelményeinek.