AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

ROVER típus választása.
  1. tipus
  2. rover
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Rover alkatrészek már a 19. században is készültek a brit gyártónál. A Rover név alatt a cég 1904 és 1967 között forgalmazta az autóit, majd beolvadt a Leyland Motor Corporatio-be.

A Rover alkatrészek ma is világszínvonalúak

Rover alkatrészek még ma is készülnek, pedig a márka nevét adó cég több mint 40 éve elvesztette az önállóságát, és több különböző tulajdonoshoz is tartozott a nagy autógyártók közül. Ugyanez vonatkozik a cég motorkerékpár divíziójára is. Valójában a Rovar alkatrészgyártás és az autógyártás is, azt az utat járta be, amelyet a brit autógyártás más márkái is. Miközben ezek a cégek nem bizonyultak életképesnek, más autógyártók szárnyai alatt képesek voltak megőrizni a nagy hagyományokkal rendelkező márkát. Ez érvényes az alkatrészek gyártására és forgalmazására is.

Utángyártott Rover alkatrészek

A hagyományokból nem lehet megélni

A brit autóipar gyengesége a kis szériára és a felaprózott gyártási kapacitásokra vezethető vissza. Ha a Rover alkatrészeket ezekben az ősi struktúrákban kellett volna az egyre élesebb nemzetközi verseny közepette a világpiacon tartani, már régen nem lenne az autókereskedők polcain egyetlen Rover alkatrész sem. Az, hogy nem így történt, végül kizárólag annak köszönhető, hogy a brit gyártók - feladva büszkeségüket - csatlakoztak a világ élvonalához tartozó gyártókhoz, ami azt is jelentette, hogy átvehették azok legújabb fejlesztési eredményeit, ami elengedhetetlen volt a márka életben tartásához.