AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

PORSCHE típus választása.
  1. tipus
  2. porsche
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Porsche alkatrészek igazán ritkán porosodnak magyar autóalkatrész webshopok polcain, hiszen egy valódi luxus autóról van szó, amelyhez csak egy vastag, nagyon vastag pénztárcán keresztül vezet az út.

Porsche alkatrészek a Volkswagentől

A luxusmárka Ferdinand Porsche német mérnök nevét örökölte, amely néhány éve még önálló cégként gyártotta a Porsche alkatrészeket és a sportkocsijait, miközben a világ második legnagyobb autógyártójának osztrák tulajdonosai, a mérnök két unokája ádáz harcot vívott a konszern feletti irányításért. A két unokatestvér egyike, a Porsche vezére 2008 táján karnyújtásnyira volt, hogy megszerezze a Volkswagen részvényeinek több mint 50 százalékát és így a kis Porsche alkatrészek gyártója a nagy VW tulajdonosa lett volna.

Porsche alkatrészek kedvező árakon

A kis hal megeszi a nagy halat

A 2008-ban kirobbant autóipari válság idején ért a csúcspontjára a Volkswagenért folyó unokatestvéri harc, amikor az autógyárak részvényeinek zuhanása közben a VW papírok értéke az egekbe emelkedett, mivel a Porsche alkatrészek gyártója nagy tételben vásárolta fel őket. A vállalat olyan mennyiségű részvényt tartott a kezében, amelyek után nagyobb osztalékot kapott, mint amennyi a cég saját eladásainak értéke volt. Végül a fivérek kiegyeztek és a gyártó besorolt a VW márkái közé, így ma a Volkswagen a Porsche teljes jogú tulajdonosa.