AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

PEUGEOT típus választása.
  1. tipus
  2. peugeot
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Peugeot alkatrészek nélkül egyetlen autóalkatrész kereskedés kínálata sem teljes. Főleg azok után nem, hogy a cég fuzionált a Citroënnel, amit a francia kormánytól kapott komoly pénzügyi injekció segített elő.

A Peugeot nem mai márkanév

A Peugeot alkatrészek gyártása nagy múlttal rendelkezik. A cég története egészen az 1810-es évig nyúlik vissza, amikor Émile Peugeot megalapította kávédaráló és kerékpárgyártó családi vállalkozását. Némi családi perpatvar következményeképpen Armand Peugeot 1896-ban Société des Automobiles Peugeot név alatt létre hozta a máig működő cég ősét. Szigorúan véve 1882 óta gyárt autókat, és innen datálható az alkatrészek gyártása is. Ma a Peugeot-Citroën 1991-es fúziója óta a két cég évente mintegy 1,7 millió járművet gyárt.

 

Utángyártott Peugeot alkatrészek

Új pályán

Az európai és a világméretű verseny nehéz helyzetbe hozta a patinás francia céget. A Peugeot alkatrészek gyártása és az autók összeszerelése is veszélybe került. Végül a részvényesek 2014-ben tőkeemelésről döntöttek, amiben 14-14 százalékos részvénytulajdont szerezve beszállt a francia állam és az állami tulajdonban lévő kínai autógyár a Dongfeng. Ezzel hosszabb távra biztosítottnak látszik a cég jövője, ami számos franciaországi munkahely és egy nagy hagyományokkal rendelkező autógyár és egyben az alkatrészek fejlesztésének és gyártásának a megmentését is jelenti.