AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

PEUGEOT típus választása.
  1. tipus
  2. peugeot
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Peugeot alkatrészek nélkül egyetlen alkatrész kereskedés kínálata sem teljes. Főleg azok után nem, hogy a cég fuzionált a Citroënnel, amit a francia kormánytól kapott komoly pénzügyi injekció segített elő.

A Peugeot nem mai márkanév

A Peugeot alkatrészek gyártása nagy múlttal rendelkezik. A cég története egészen az 1810-es évig nyúlik vissza, amikor Émile Peugeot megalapította kávédaráló és kerékpárgyártó családi vállalkozását. Némi családi perpatvar következményeképpen Armand Peugeot 1896-ban Société des Automobiles Peugeot név alatt létre hozta a máig működő cég ősét. A Peugeot szigorúan véve 1882 óta gyárt autókat és innen datálható a Peugeot alkatrészek gyártása is. Ma a Peugeot-Citroën a két cég 1991-es fúziójuk után évente mintegy 1,7 millió járművet gyárt.

Utángyártott Peugeot alkatrészek

Új pályán a Peugeot

Az európai és a világméretű verseny nehéz helyzetbe hozta a patinás francia céget. A Peugeot alkatrészek gyártása és az autók összeszerelése is veszélybe került. Végül a részvényesek 2014-ben tőkeemelésről döntöttek, amiben 14-14 százalékos részvénytulajdont szerezve beszállt a francia állam és az állami tulajdonban lévő kínai autógyár a Dongfeng. Ezzel hosszabb távra biztosítottnak látszik a cég jövője, ami számos franciaországi munkahely és egy nagy hagyományokkal rendelkező autógyár és egyben a Peugeot alkatrészek fejlesztésének és gyártásának a megmentését is jelenti.