AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

LAND ROVER típus választása.
  1. tipus
  2. land_rover
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Land Rover alkatrészek 1947 óta készülnek az angol Rover autógyártó vállalatnál. A brit kormány nyomására az addig kizárólag luxus autókat gyártó cég ekkor kezdte meg a Land-Rover dzsipek gyártását.

Land Rover alkatrészek a brit éghajlathoz

Az angol autógyár egyik mérnöke, Maurice Wilks, akinek a farmján egy a II. világháborúból hátramaradt amerikai Willys Jeep szolgált, jutott arra a felismerésre, hogy valami hasonlóan praktikus haszonjárművet kellene gyártani a brit mezőgazdaság számára, csak a rozsdásodásnak ellenállóbbat, mert az amerikai dzsip nem nagyon bírta a párás levegőt. A még 1947 elején elkészült első Land Rover karosszériája ezért dúralumíniumból készült. A modell sorozatgyártását még ugyanabban az évben alig néhány hónappal később indították be. Alkatrész webáruházunk palettáján nem csak ehhez az autómárkához talál termékeket - tekintse meg teljes kínálatunkat!

Land Rover utánagyártott alkatrész kereső webáruház

Az alumínium a titka

A Land Rover alkatrészek és az egész konstrukció esetében használt dúralumínium telitalálatnak bizonyult, mivel ez vált a modell védjegyévé. Nevezetesen a rendkívül hosszú élettartam, ez az ötvözet ugyanis jól ellenállt a korróziónak. Igaz, az alkatrészek ennek köszönhetően háromszor drágábbak lettek. Az első széria sikerében senki sem bízott, de azért bemutatták az amszterdami Motor Show-n, ahol olyan sikert ért el, és annyi megrendelést hozott, hogy neki köszönhetően a cég kilábalt a háború utáni csődhelyzetéből. A márka elindult a világsiker felé, ami máig tart, és minden esély meg van rá, hogy még sokáig, hiszen a Land Rover alkatrészek minőségét a német BMW garantálja, amely mára a márka tulajdonosa lett.