AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

LANCIA típus választása.
  1. tipus
  2. lancia
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Lancia alkatrészek gyártása azt követően indult meg, hogy a torinói Fiat autógyár két versenypilótája Vincenzo Lancia és Claudio Fogolin 1906-ban megalapított a céget.

Lancia alkatrészek az innováció élvonalában

A Lancia alkatrészek gyártása talán korábban kezdődött, csak nem ez alatt a név alatt. 1899-ben a Ceirano fivérek Welleyes néven kezdtek nagy sikerrel gépkocsik gyártásában, de kellő tőkeerő hiányában nem tudtak lépést tartani a hatalmas kereslettel. Ezért a modellt és az egész gyárat eladták Giovanni Agnellinek, a torinói Fiat tulajdonosának, aki a modellre alapozva hamarosan megkezdte a Fiat 3,5 HP autók gyártását. A márka ettől a kis autógyártól került a Fiathoz, ahol először autóversenyző lett. Itt született meg az elhatározás, amelynek eredményeképpen beindult az alkatrész és autógyártás.

Lancia alkatrész webáruház

Évtizedeken át az autóversenyzés élvonalában

Vincenzo Lancia váratlan korai halálát követően fia, Gianni Lancia vette át a céget. Ő állította a vállalat szolgálatába Vittorio Janot, aki korábban számos Alfa Romeo modell tervezésével jelentős hírnévre tett szert az autógyártók körében. Szinte ettől a pillanattól napjainkig egyenes vonalú fejlődés tanúja lehetett a világ. A Lancia alkatrészek megszámlálhatatlan innovatív megoldással jelentek meg a piacon, és tették az egyik legsikeresebb és leghíresebb versenyautóvá a Lanciát. A cég és az alkatrészek, motorok fejlesztése hosszú évek óta szorosan kapcsolódik a Fiathoz, mivel a Lancia 1969-ben a Fiat Csoport tagja lett.