AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

LANCIA típus választása.
  1. tipus
  2. lancia
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Lancia alkatrészek gyártása azt követően indult meg, hogy a torinói Fiat autógyár két versenypilótája Vincenzo Lancia és Claudio Fogolin 1906-ban megalapított a Lancia nevű cégét.

Lancia alkatrészek az innováció élvonalában

A Lancai alkatrészek gyártása talán korábban kezdődött, csak nem ez alatt a név alatt. 1899-ben a Ceirano fivérek Welleyes néven kezdtek nagy sikerrel gépkocsik gyártásában, de kellő tőkeerő hiányában nem tudtak lépést tartani a hatalmas kereslettel. Ezért a modellt és az egész gyárat eladták Giovanni Agnellinek, a torinói Fiat tulajdonosának, aki a modellre alapozva hamarosan megkezdte a Fiat 3,5 HP autók gyártását. Lancia ettől a kis autógyártól került a Fiathoz, ahol először autóversenyző lett. Itt született meg az elhatározás, amelynek eredményeképpen beindult a Lancia alkatrészek és autók gyártása.

Utángyártott Lancia alkatrészek

A Lancia évtizedeken át az autóversenyzés élvonalában

Vincenzo Lancia váratlanul korai halálát követően fia, Gianni Lancia vette át a céget. Ő állította a vállalat szolgálatába Vittorio Janot, aki korábban számos Alfa Romeo modell tervezésével jelentős hírnévre tett szert az autógyártók körében. Szinte ettől a pillanattól napjainkig egyenes vonalú fejlődés tanúja lehetett a világ. A Lancia alkatrészek megszámlálhatatlan innovatív megoldással jelentek meg a piacon, és tették az egyik legsikeresebb és leghíresebb versenyautóvá a Lanciát. A cég és a Lancia alkatrészek, motorok fejlesztése hosszú évek óta szorosan kapcsolódik a Fiathoz, mivel a Lancia 1969-ben a Fiat Csoport tagja lett.