AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

JEEP típus választása.
  1. tipus
  2. jeep
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Jeep alkatrészek gyártása egyidejű a márkanév, illetve magával a kis terepjáró megszületésével. Jelenleg a dzsipnek ejtendő autómárka az amerikai Chrysler cég tulajdonában van.

Jeep alkatrészek terepre tervezve

A Jeep alkatrészek gyártója ma is abból indul ki, amiből a márka első példányainak fejlesztői. Nevezetesen arra keresik a választ, hogyan lehet egy nehéz terepviszonyok között is jól teljesítő, megbízható, nehezen meghibásodó, de könnyen javítható, háborúban is helyt álló, de mezőgazdasági célokra is felhasználható járművet konstruálni. A márka első alkatrészeit a Bantam BRC prototípusához gyártották, amely négykerék meghajtású volt már a II. világháború előtt. Alkatrész webshop kínálatunkban nem csak ehhez a márkához talál alkatrészeket!

 

Jeep alkatrészek gazdag választéka

Nem csak márkanév, de legenda is

A név nem csak egy márka, de egy autótípus neve is lett és minden terepjáró, vagy dzsip ősének tekinthető. Eredetéről sok magyarázat van forgalomban, de a legvalószínűbbnek az hangzik, hogy a „Government Purposes” GP kiejtett rövidítéséből ered, aminek jelentése: kormányzati célokra. Egyik változata, a Willis Jeep szolgált mintaképpen a brit Land Rover első példányához. A Willis Jeep egy példánya a II. Világháború után a brit szigeten maradt és megtetszett a Rover egyik mérnökének, aki sikeresen adaptálta a járművet a különlegesen nedves brit éghajlathoz.